Cu toții știm că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Însă nu toți știm și ce alimente sunt indicate spre consum. Contrar așteptărilor, pâinea prăjită cu unt, sucul de fructe sau cerealele NU SUNT indicate spre consum în prima parte a zilei. Iată de ce!
Untul are un conținut ridicat de grăsimi bune, însă în egală măsură curpinde și o mulțime de grăsimi săturate care pot afecta sănătatea inimii și pot sprijinii luarea în greutate. Subtituie untul clasic cu cel de arahide, te vei simți mai puțin înfometată în timpul zilei.
Citește și: Sugestii pentru un mic dejun sănătos, sub 300 de calorii
Majoritatea sucurilor proaspăt stoarse conțin la fel de mult zahăr că cele din comerț. Ceea ce le face o alegere nesănătoasă pentru micul dejun. Optează mai degrabă pentru fructe pe care să le consumi în starea lor proprie, vor activa sitemul digestiv dimineața și îl vor pregăti pentru un aport mai mare de calorii.
Iaurtul fără grăsimi a fost promovat intens în ultimul timp. Din păcate, acesta conține multe zaharuri și puține proteine. Consumând un iaurt fără grăsimi la micul dejun nu va face diferența în mesele tale.
Citește și: Micul dejun se mănâncă la 11:00 dacă vrei să slăbești! Ce spun specialiștii
Deși reprezintă o alternativă rapidă atunci când te grăbești sau ai o zi aglomerată, majoritatea clătitelor, gofrelor sau fursecurilor conțin mulți carbohidrați rafinați, multe grăsimi și foate puține fibre, dacă nu deloc.
Desigur, dacă le faci acasă și optezi pentru un conținut bogat de făină integrală (fibre), poți obține un mic dejun absolut delicios, dar și suficient de hrănitor.
Cerealele sunt poate cea mai la îndemână variantă de mic dejun. Și deși sunt atât de populare, ele conțin o cantitate uriașă de zahăr. Alege fulgii o ovăz sau de porumb în locul cerealelor dulci. Aceștia conțin o cantitate deloc neglijabilă de fibre și aproape deloc zahăr.
Surse: HealthLine, Times of India, Food