5 alimente pe care trebuie să le mănânci în luna iulie. Consumă-le zilnic și vei slăbi în timp record!

Consumă aceste alimente bogate în nutrienți, pentru a-ți menține corpul revitalizat și plin de energie!
  • Publicat:
5 alimente pe care trebuie să le mănânci în luna iulie. Consumă-le zilnic și vei slăbi în timp record!

Odată cu sosirea verii, rafturile magazinelor sunt pline de vegetale viu colorate, iar piețele sunt împânzite de standurile micilor producători locali, oferindu-ne o abundență de fructe și legume de sezon. Consumul acestor alimente nu doar că ne ajută să evităm kilogramele în plus, dar contribuie și la încetinirea procesului de îmbătrânire și la protejarea împotriva diverselor afecțiuni.

Beneficiile acestor alimente de sezon

Un stil de viață sănătos implică numeroase aspecte, iar unul dintre cele mai importante este consumul alimentelor de sezon, cultivate în zona geografică în care trăim. Luna iulie este una dintre cele mai productive luni pentru fructele și legumele autohtone. Iată câteva dintre vedetele acestei luni și beneficiile lor pentru sănătate:

1. Roșiile

Roșiile sunt considerate fructe, dar în bucătărie sunt tratate ca legume. Acestea sunt bogate în antioxidanți, în special în licopen, care ajută la combaterea bolilor cardiovasculare și a anumitor tipuri de cancer. Roșiile sunt, de asemenea, o sursă excelentă de vitamina C, potasiu, folat și vitamina K.

Sfat: Cu cât este mai roșie tomata, cu atât este mai bogată în licopen.

2. Conopida

Provenind din familia cruciferelor, conopida este o rudă mai palidă a broccoliului, dar la fel de nutritivă. Aceasta este bogată în nutrienți și are un conținut caloric scăzut, fiind ideală pentru cei care doresc să scadă în greutate.

Sfat: Poți încerca numeroase rețete de conopidă, inclusiv blat de pizza.

3. Castraveții

Cu un conținut de 96% apă, castraveții sunt o sursă importantă de antioxidanți, protejându-ne împotriva efectelor radicalilor liberi. Aceștia sunt delicioși în salatele proaspete de vară și au foarte puține calorii.

Sfat: Castraveții ar trebui consumați cu coajă pentru a beneficia la maxim de nutrienții lor.

4. Piersicile

Despre piersici se spune că au fost aduse din China în urmă cu 8000 de ani. Acestea conțin vitamine și minerale care ne protejează împotriva bolilor și încetinesc procesul de îmbătrânire. Fiind bogate în fibre insolubile, piersicile ajută la îmbunătățirea tranzitului intestinal.

Sfat: Piersicile pot fi congelate pentru a ne bucura de beneficiile lor și în sezonul rece. Piersicile congelate sunt mai bogate în nutrienți decât cele din compot.

5. Dudele

Cunoscute și sub denumirea de mure de copac, dudele sunt bogate în vitamina C, vitaminele A și E, acid folic și betacaroten. Acestea conțin și antocianina, un antioxidant puternic recunoscut pentru beneficiile sale în afecțiunile neurologice.

Sfat: Dudele pot fi folosite în deserturi ușoare de vară.

Sursă  – https://www.gobble.com/blog/summer-fruit-and-vegetables/

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc