Toate femeile se feresc de carbohidrații procesați, precum pâinea sau chips-urile. Îngrașă și nu sunt nici cei mai sănătoși. Însă, cu ajutorul celor antiinflamatorii, vei observa schimbări semnificative, mai ales în zona abdomenului.
Iată care sunt carbohidrații pe care și tu trebuie să începi să îi consumi chiar de acum!
Fasolea conține fibre, proteine, fosfor, calciu și potasiu. O mică porție de fasole îți va satisface foamea și va oferi sățietate pe parcursul întregii zile. Extra bonus? Poți alege dintr-o varietate de feluri de fasole, toate sunt la fel de bune.
Hrișca are de trei ori mai multe fibre decât făina de grâu și nu conține gluten. Conține antioxidanți antinflamatori, sub forma substanțelor fitochimice: rutină și quercetină.
Consumul regulat de antioxidanți poate preveni și diminua inflamația și poate reduce riscul de apariție a afecțiunilor medicale.
Mazărea reprezintă o sursă excelentă de vitamine și minerale. O singură porție îți va oferi suficientă cantitate de vitamina K, fier, vitamina C, magneziu și fibre, sprijinind arderea grăsimilor de pe abdomen.
Bogată și în fibre sănătoase, mazărea va ajuta și la menținerea sățietății, ținând astfel greutatea sub control.
Cartofii albi/roșii îngrașă, astfel că ar trebui consumați cu moderație. Cartofii dulci, însă, conțin mai puține calorii și reprezintă o bogată sursă de vitamine, în special vitamina A care îmbunătățește snaatatea ochilor, oaselor și sprijină imunitatea.
Integrează-i și tu în salatele preferate sau gătește-i la abur/cuptor alături de alte legume.
Citește și: Cartofi dulci „prăjiţi” la cuptor: un deliciu sănătos, cu puţine calorii!
Dovleacul conține mult potasiu, magneziu, dar este și o sursă sigură de vitamina A. Există o sumedenie de rețete pe care le poți găti ușor. Una, chiar aici.
Citește și: Dovleac la cuptor, dulce sau sărat – 2 rețete de încercat. Cât trebuie copt și la ce temperatură