5 gustări vegetariene cu efect antiinflamator. Sunt ideale pentru zilele toride!

  • Publicat:
5 gustări vegetariene cu efect antiinflamator. Sunt ideale pentru zilele toride!

Aceste gustări vegetariene, absolut delicioase, sunt pline de ingrediente care reduc inflamația din organism. Iată cum le poți pregăti!

Smoothie cu fructe de pădure și turmeric

Ingrediente:

  • 1 cană de fructe de pădure (afine, zmeură, căpșuni)
  • 1 banană
  • 1 cană de lapte de migdale (sau alt lapte, după preferințe)
  • 1 linguriță de turmeric
  • 1 linguriță de miere (opțional)
  • 1/2 linguriță de ghimbir proaspăt ras
  • 1/2 cană de spanac proaspăt

Mod de preparare:

Pune toate ingredientele în blender. Amestecă până obții o consistentă fină și omogenă. Servește numaidecât.

Salată cu quinoa, avocado și rodie

Ingrediente:

  • 1 cană de quinoa
  • 1 avocado copt, tăiat cubulețe
  • 1/2 cană de boabe de rodie
  • 1/4 cană de nuci tocate
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de suc de lămâie
  • Sare și piper după gust
  • 1/4 cană de pătrunjel proaspăt, tocat

Mod de preparare:

Fierbe quinoa și las-o să se răcească. Într-un bol încăpător, combină quinoa răcită cu avocado, boabele de roșie și nucile. Într-un bol mai mic, amestecă uleiul de măsline, zeamă de lămâie, sarea și piperul, obținând astfel o compoziție omogenă. Toarnă dressingul peste salată și amestecă. Presară la final pătrunjelul proaspăt tocat și salată e gata de servire!

Humus cu turmeric și pătrunjel

Ingrediente:

  • 1 cană de năut fiert (sau la conservă)
  • 1/4 cană de tahini
  • 1/4 cană de suc de lămâie
  • 2 căței de usturoi
  • 1 linguriță de turmeric
  • 1/4 cană de apă (sau mai mult, dacă este necesar)
  • Sare și piper după gust
  • 1/4 cană de pătrunjel proaspăt, tocat

Mod de preparare:

Într-un blender, adaugă năutul, tahini, sucul de lămâie, usturoiul și turmericul. Mixează până la omogenizare, adăugând treptat apă pentru a obține consistentă dorită. 

Condimentează cu sare și piper după gust și presară pătrunjelul tocat mărunt deasupra. Servește cu legume proaspete sau pe pâine integrală/ toast!

Budica de chia cu fructe și  lapte de migdale

Ingrediente:

  • 1/4 cană de semințe de chia
  • 1 cană de lapte de migdale
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 1 linguriță de miere sau sirop de arțar
  • Fructe proaspete pentru servit (afine, zmeură, mango, etc.)

Mod de preparare: 

Într-un bol mediu, amestecă semințele de chia cu laptele de migdale, vanilia și mierea.

Acoperă și lasă la frigider cel puțin 4 ore sau peste noapte. Servește cu fructe proaspete!

Batoane cu nuci și semințe de chia

Ingrediente:

  • 1 cană de migdale
  • 1/2 cană de nuci
  • 1/4 cană de semințe de chia
  • 1/4 cană de semințe de cânepă
  • 1/2 cană de curmale fără sâmburi
  • 1/4 cană de miere
  • 1/4 cană de fulgi de cocos neîndulcit
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 1/4 linguriță de sare de mare

Mod de preparare: 

Într-un blender, mixează împreună migdalele, nucile, semințele de chia și cele de cânepă până ce acestea se mărunțesc. Adaugă curmalele, mierea, fulgii de cocoș, vanilia și sarea. Mai mixează odată până la omogenizare. 

Adaugă întreg conținutul într-o tavă tapetata cu hârtie de copt și presează totul bine. Ține amestecul la frigider preț de 2 ore, apoi feliază batoane.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc