Nu este un secret pentru nimeni că pierderea în greutate necesită voință, consecvență, muncă grea și sacrificiu. La urma urmei, dacă kilogramele în plus ar putea fi pierdute printr-un simplu pocnit din degete, toți am avea corpuri ideale într-un timp record.
Pierderea în greutate este o provocare cu care, mai devreme sau mai târziu, ne confruntăm majoritatea. Să nu poți pierde în greutate poate avea efecte negative asupra psihicului și te poți simți lipsit de putere și ambiție în cazul în care rezultatele nu apar.
Dacă te nu poți să slăbești și simți că depui toate eforturile pentru ca acest lucru să se întâmple, află cinci motive surprinzătoare care ar putea sta în calea fericirii tale.
Fie că este vorba de dieta keto, paleo sau alte tendințe, trecerea de la o dietă la alta în speranța că vei găsi o soluție ușoară și eficientă în pierderea kilogramelor ar putea să-ți ofere doar dezamăgiri. În schimb, ai putea să dezvolți obiceiuri alimentare mai sănătoase și să cultivi o relație mai bună cu alimentele, în timp ce faci exerciții regulate. Acest lucru te va pregăti în ceea ce privește pierderea în greutate cu succes.
De fiecare dată când o dietă te obligă să elimini anumite alimente sau să te înfometezi, există riscuri mari să nu reușești să faci aceste schimbări pe termen lung. Pentru succesul unei dete pe termen lung, alege un mod de viață sănătos, flexibil.
Proteinele sunt esențiale pentru pierderea în greutate, deoarece sunt foarte sățioase, ajutându-te să te simți sătul pentru un timp mai îndelungat. De asemenea, s-ar putea să fii mai predispus la pofte și la supraalimentare dacă nu consumi suficiente proteine.
Nu există un răspuns concret referitor la câte proteine ar trebui să mănânci pentru a pierde în greutate, dar cu toate acestea poți alege să discuți cu un specialist în nutriție pentru câteva sfaturi utile.
Când ești obosit sau stresat, este mai probabil să cedezi poftelor și să dorești să te răsfeți cu alimente nesănătoase și bogate în calorii. De fapt, s-a descoperit că lipsa somnului și stresul cresc riscul de obezitate și de boli metabolice. Efectele stresului cronic sunt foarte asemănătoare cu efectele privării de somn, deoarece, la fel ca lipsa somnului, stresul cronic provoacă creșteri ale cortizolului care pot afecta insulina și capacitatea corpului tău de a arde grăsimile.
Încearcă să te odihnești cel puțin șapte ore în fiecare noapte. Pentru a îți îmbunătății calitatea somnului, încearcă să eviți ecranele cu lumină albastră cu o oră înainte de culcare, să nu mănânci cu două ore înainte de somn și să dormi într-o cameră răcoroasă și întunecată.
Poate părea bizar, dar faptul că îți lipsește o masă principală a zilei și implicit că consumi mai puține calorii poate fi un obstacol semnificativ în ceea ce privește eliminarea kilogramelor nedorite.
Săritul peste mesele principale ale zilei determină corpul să intre într-un mod de acumulare, ceea ce îți va încetini metabolismul, ducând la creșterea în greutate mai degrabă decât la pierderea în greutate. În loc să sari peste mese, încearcă să iei în considerare mai multe mese mai mici de patru sau cinci ori pe zi. Acest lucru va fi de ajutor în menținerea metabolismului.
Exercițiile cardio sau cele aerobice reprezintă orice tip de exercițiu care crește ritmul cardiac. Pentru a slăbi, practică activități precum jogging, ciclism sau înot.
Este una dintre cele mai eficiente metode de a îți îmbunătăți sănătatea. De asemenea, este foarte eficient în arderea grăsimii din zona abdominală, grăsimea viscerală dăunătoare care se acumulează în jurul organelor și provoacă boli.
Surse: bestlifeonline.com, healthline.com