Perioada menstruală este perioada aceea delicată a lunii care atrage după sine o mulțime de simptome neplăcute: balonare, greață, crampe sau iritare. Primul impuls atunci când vine vorba de alimente, este acela de a ne năpusti asupra ciocolatei sau înghețatei pentru a ne schimba starea-n bine. Iată totuși câteva alimente indicate în timpul menstruației!
Femeile pierd foarte multe lichide în timpul menstrei, astfel că organismul lor are nevoie de hidratare intensă. Apă este cea mai potrivită alegere, așadar.
Somonul este bogat în acizi grași de tip Omega3, acizi benefici funcționării optime a organismului. Aceștia combat crampele și ajută și la relaxarea musculaturii.
Este o sursă excelență de fier care previne anemia. Corpul poate fi slăbit în timpul menstruației, mai ales în cazul sângerărilor abundente. Carnea roșie, în special cea de vită, prezintă conținut ridicat de vitamina D, zinc și magneziu. Astfel, contribuie activ la ameliorarea crampelor și poate fi considerat un aliat de baza și împotriva acneei atât de neplăcute din timpul perioadei menstruale.
În timpul ciclului menstrual specialiștii recomandă consumul a cel puțin două fructe pe zi și 200 de gr de legume. Poți alege salata verde, spanacul crud, feliile de castravete sau sfecla.
Merele, papaya, mango sau ananasul pot fi, de asemenea, o alegere excelentă cu efect diuretic, care reduc balonarea și îmbunătățesc aspectul tenului.
Deși conține cafeină și zahăr, ea poate fi totuși o sursă excelență de magneziu, un mineral de care ducem lipsa în toată această perioada delicată, acesta fiind eliminat prin hemoragia menstruală. O bucățică este insa suficientă, avertizează specialiștii.
Nucile și semințele sunt izvoare de sănătate. Ele sunt unele dintre cele mai bogate alimente în minerale și vitamine viariate, dar și în acizi grași esențiali. Combate depresia și oboseala care îți dau târcoale în această perioada și ajută la restabilirea organismului.
Sursă: greatist.com