6 produse pe care e mai sănătos să le cumperi congelate, nu proaspete!

Am pregătit o listă cu șase produse congelate care pot fi mai nutritive decât cele proaspete. Nu toate alimentele congelate sunt nesănătoase!
  • Publicat:
6 produse pe care e mai sănătos să le cumperi congelate, nu proaspete!
6 produse pe care e mai sănătos să le cumperi congelate, nu proaspete!

Alimentele congelate au o reputație destul de proastă, fiind clasate pe un loc secund față de opțiunile proaspete, însă există o mare diferență între percepțiile consumatorilor și realitatea calității alimentelor congelate. În continuare, am pregătit o listă cu șase produse care pot fi mai nutritive congelate decât cele proaspete.

6 produse congelate mai nutritive decât cele proaspete

Carne

Carnea proaspătă își pierde nutrienții în timp și poate conține aditivi și conservanți destinați să o mențină comestibilă mai mult timp. Poți evita pierderea de nutrienți și arome alegând carne de vită și pui din raionul de alimente congelate. Congelarea sau cumpărarea cărnii congelate ajută la păstrarea atât a nutrienților, cât și a gustului.

Pește

Similar, congelarea peștelui păstrează acizii grași sănătoși pentru inimă, cum ar fi omega-3. Un studiu recent arată că majoritatea acizilor omega-3 din pește rămân disponibili din punct de vedere nutrițional chiar și după trei luni de congelare.

Broccoli

Dacă vorbim de nutrienți, broccoli are un avantaj important în urma congelării. Mai exact, ajută la păstrarea vitaminelor esențiale și a antioxidanților, conservându-i pentru o perioadă mai lungă de timp. Comparativ cu broccoli proaspăt, cel congelat conține adesea mai multă riboflavină (n.r.- vitamina B2), care este esențială pentru sănătatea digestivă și funcția cerebrală.

Edamame

În timp ce mazărea congelată are aceeași valoare nutrițională ca și mazărea proaspătă, edamamele au mai multe beneficii dacă sunt congelate. Cercetări recente au constatat că izoflavonele din boabele de soia și produsele din soia pot îmbunătăți atenția și viteza de procesare la copiii de vârstă școlară.

Spanac

Spanacul este o legumă foarte apreciată și pe bună dreptate. Acesta conține niveluri impresionante de vitamine K, C, calciu și acid folic, ultima susținând diviziunea celulară și prevenind defectele de naștere în timpul sarcinii. Cu toate acestea, spanacul proaspăt are o durată de valabilitate foarte scurtă. Pe lângă ofilire, nutrienții vitali din această legumă verde se pierd după doar câteva zile.

Porumb dulce

Porumbul congelat conține mai multă vitamină C decât porumbul proaspăt, iar porumbul dulce proaspăt își pierde până la 50% din conținutul de zahăr în primele 12 ore de la recoltare, ceea ce face ca varianta congelată să fie o opțiune mult mai gustoasă.

Totuși, nu tot ce se află în congelator este mai sănătos. Cercetările au legat alimentele ultra-procesate, cum ar fi mesele congelate, semi-preparate, de un risc crescut de moarte prematură, boli de inimă, cancer colorectal, obezitate, depresie și alte afecțiuni grave.

Când vine vorba de alimente congelate, mai mulți nutrienți sunt de mare preocupare pentru sănătatea inimii: sarea, zahărul și grăsimile nesănătoase. Nu numai că alimentele care conțin un exces de acești nutrienți sunt inflamatorii, dar sunt și factori principali ai obezității, bolilor de inimă, hipertensiunii arteriale și diabetului.

Foto: shutterstock

Sursă: https://nypost.com

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”