Pentru persoanele care își doresc ca dimineața să se bucure de un mic dejun bogat în fibre și proteine și care să le ajute să scape de colăceii din talie, cunoscuți și ca „mânerele dragostei”, ovăzul lăsat la frigider peste noapte poate fi soluția ideală în acest sens. Spre deosebire de cel proaspăt gătit, ovăzul lăsat peste noapte nu necesită preparare termică. Pur și simplu de lasă ovăzul la înmuiat peste noapte, în frigider, și se consumă a doua zi.
Ovăzul are numeroase beneficii, mai ales dacă vorbim despre procesul de slăbire:
Este atât de simplu și musai să urmezi câțiva pași esențiali pentru a-ți ieși așa cum trebuie:
Alege combinația de arome. În funcție de dispoziția pe care o ai, posibilitățile sunt infinite. Poți opta pentru semințe, pudră proteică sau chiar iaurt grecesc, fructe și alte ingrediente.
Amestecă ovăzul cu un lichid. Fie că e vorba de lapte de origine animală sau vegetal sau chiar apă, amestecă ovăzul într-un pahar sau orice recipient, în care cantitatea de ovăz să fie 2:1.
Am selectat pentru tine cele mai dulci, savuroase și simple rețete pe care să le pui în practică. Iată ce combinații de gusturi și texturi să faci, astfel încât să-ți începi dimineața într-un mod sănătos, dar care, în același timp, să te ajute să scapi de „mânerele dragostei”.
Untul de arahide oferă fibre, proteine și grăsimi sănătoase. Poți opta pentru câteva curmale pentru a îndulci compoziția, alături de lapte de migdale, semințe de chia, semințe de in, pudră de cacao și chips-uri de ciocolată.
Migdalele sunt excelente dimineața, motiv pentru care nu ai cum să nu le integrezi în preparate de la micul dejun. Conțin proteine și magneziu, un mineral care ajută la reglarea glicemiei. Cu cât ai glicemia mai stabilă, cu atât poftele alimentare vor fi mai rare și astfel vei reduce excesul caloric.
Pentru această rețetă mai adăugăm două ingrediente vedetă la micul dejun: semințele de in și semințele de chia, ambele surse excelente de fibre și seleniu, mineral care reduce riscul de boli cardiovasculare și cancer.
Aroma merelor cu scorțișoară, un praf de vanilie și gustul dulce de sirop de arțar vor transforma micul dejun într-un festival pentru papilele gustative.
Iată o variantă redusă în zahăr și bogată în proteine. Completează rețeta cu unt de arahide pentru a avea și o sursă de grăsimi sănătoase.
Această rețetă, fiind bogată în fibre, asigură caloriile și nutrienții necesari astfel încât să nu mai simți nevoia să mănânci nimic până la ora prânzului. Smochinele sunt o sursă excelentă de potasiu, iar acest mic dejun te poate ajuta să scapi de retenția de apă și balonare.
Foto: shutterstock
Surse: