7 alimente care ameliorează migrenele. Ce să mănânci să scapi de durerea severă de cap

Dacă migrenele fac parte din viața ta, află că nu ești singura persoană. Iată ce ar trebui să mănânci să scapi de durerea severă de cap.
  • Publicat:
7 alimente care ameliorează migrenele. Ce să mănânci să scapi de durerea severă de cap
7 alimente care ameliorează migrenele. Ce să mănânci să scapi de durerea severă de cap

Dacă migrenele fac parte din viața ta, află că nu ești singura persoană. Multe dintre ele pot fi declanșate de stres, hormoni, somn sau chiar dietă.

Pentru că alimentația joacă și ea un rol important, aflăm împreună care sunt cele mai potrivite alimente pentru migrene.

Ce sunt migrenele?

Migrenele sunt mai mult decât „o durere rea de cap”. Este considerată o boală care vine cu un pachet generos de simptome:

  • Dureri de cap, de la moderate la severe și localizate fie pe o parte a capului, fie pe ambele părți, în zona ochilor sau în spatele pomeților.
  • Stări de greață
  • Vărsături
  • Sensibilitate la lumină, zgomot și miros

Migrenele pot ține câteva ore sau chiar câteva zile, iar severitatea lor pot afecta calitatea vieții. Mai sunt și factorii de mediu care pot declanșa migrenele, pe care nu îi putem controla, dar și dieta, care depinde de alegerile noastre alimentare.

Anumite alimente conțin nutrienți și compuși care pot intensifica durerea, funcția vaselor de sânge, inflamația și toate astea pot juca un rol privind severitatea simptomelor. Pe de altă parte, există și o listă de alimente care pot ameliora simptomele migrenelor sau chiar le pot face să dispară.

7 alimente care ameliorează migrenele

Ovăzul

Ovăzul este o sursă excelentă de riboflavină, cunoscută pentru prevenirea simptomelor date de migrene în rândul adulților. Riboflavina mai poartă și numele de vitamina B2, iar pentru a absorbi cât mai multă în organism se recomandă să o consumi cu lapte sau iaurt, alte două alimente care suplinesc acest nutrient. Ovăzul este totodată o sursă de fibre, menită să regleze glicemia și să reducă inflamația.

Verdețuri

Cu cât mănânci mai multe verdețuri, iar aici ne referim la salată kale sau spanac, cu atât poți preveni migrenele, iar asta pentru că ele conțin acid folic. Acidul folic este o vitamină B esențială care poate reduce aminoacidul numit homocisteină. Cu cât acesta este mai mare, cu atât riscul de migrene este mai mare. Cercetările sugerează că o cantitate adecvată de acid folic este asociată riscului redus de dureri de cap severe sau migrene.

Pește gras

Peștele gras precum sardinele, somonul sau chiar macrou conțin cantități mari de acizi grași omega-3, care au proprietăți antiinflamatorii. Consumul de omega-3 este asociat durerilor de cap reduse sau migrenelor și ajută la reducerea inflamațiilor din creier și vasele de sânge.

Fructe de pădure

Fructele de pădure sunt surse bogate în antioxidanți care protejează organismul de stres oxidativ. Când vine vorba de migrene, stresul oxidativ este asociat atacurilor de migrene. Încearcă să mănânci fructe de pădure de cel puțin trei ori pe săptămână.

Turmeric

Cercetările arată că turmericul ajută în managementul migrenelor. Din fericire, acest condiment poate fi integrat în diverse preparate, chiar și în deserturi și cafea sau smoothie.

Semințele de dovleac

Semințele de dovleac conțin grăsimi esențiale pentru sănătatea creierului și alți nutrienți necesari precum zinc și magneziu. Magneziu este un nutrient asociat migrenelor, pentru că deficitul poate duce la apariția lor

Nuci

Nucile sunt și ele prietenoase cu sănătatea creierului și, cu cât adaugi mai multe în dietă, cu atât scapi mai ușor de migrene. Atât nucile, cât și semințele conțin magneziu, omega-3 și vitamina E care luptă împotriva inflamațiilor.

Foto: shutterstock

Surse: Eatingwell.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”