Unele legume rezistă mai bine la temperatura camerei. În pofida ideii că mediul rece al frigiderului le face să fie mai bune pentru mai multe zile, acest lucru nu este neapărat adevărat. Ce legume nu se țin, mai exact, în frigider și cum trebuie depozitate acestea, în rândurile de mai jos.
Cartofii au mult amidon, compus care ajuns la temperaturi scăzute se transformă în zahăr. Este de preferat să ții cartofii într-un sac de pânză, departe de lumina soarelui. Puși la frigider, nu fac altceva decât să altereze după doar câteva zile.
Asemeni usturoiului, și aceastei legume îi priește un loc mai degraba uscat și cu umbră. Ceapa este bogată în amidon și devine apoasă, înmugurește și mucegăiește dacă este lăsată în frigider. Dacă totuși ai folosit doar o jumătate dintr-o ceapă de pildă, poți lăsa restul în frigider într-un recipient închis ermetic, dar nu mai mult de 2 zile.
Usturoiul
Dacă pui usturoiul în frigider, vei observa și că unele căpățâni fac muguri, apăruți din cauza umezelii. Si va mucegăi, dacă nu este depozitat la temperatura camerei. Usturoiul rezistă chiar și 2 – 3 luni dacă este depozitat cum trebuie.
Roșiile au o membrană care se deteriorează în frigider. Dacă le depozitezi la frigider, vei observa că acestea se înmoaie foarte repede și nu mai au gust.
Castraveții au o coajă sensibilă care la temperaturi mai mici de 10℃ își pierde fermitatea și devine ușor gălbuie. În același timp, temperatura scăzută face ca apa din castraveți să iasă la suprafață, ceea ce duce la apariția mucegaiului.
Vinetele sunt foarte sensibile la rece, astfel că în mai puțin de 2 – 3 zile se strică. Nici căldura excesivă nu este bună pentru vinete, așa că este bine să le lași într-o cameră întunecată unde temperatura variază între 15 – 20℃.
Ciupercile se înnegresc și se usucă dacă sunt păstrate mai mult de 3 – 4 zile în frigider. Pentru a menține ciupercile proaspete câteva zile în plus, pune-le într-un loc ferit de soare, dar nu lângă alte legume, deoarece își vor pierde din savoare.
Fasolea verde proaspătă oxidează și își pierde toate substanțele nutritive dacă o lași în frigider. O varianta excelentă de păstrare ar fi să o fierbi și să o depozitezi la congelator. Astfel, fasolea verde va rămâne proaspătă pentru mai mult timp.
Citește și: 5 alimente care se strică foarte repede chiar și dacă stau la frigider
Dacă vrei să-ți păstrezi alimentele proaspete cât mai multe zile, ține cont de modul de păstrare al fiecărui produs în parte.
SURSA: DailyMail