Adevărul despre apa consumată la masă: cum influențează, de fapt, digestia

  • Publicat:
Adevărul despre apa consumată la masă: cum influențează, de fapt, digestia
Foto; Shutterstock

Miturile despre consumul de apă în timpul mesei ne-au făcut să ne întrebăm cel puțin o dată: este bine să bem apă atunci când mâncăm, e mai sănătos să o bem după masă ca să nu influențeze negativ digestia sau o evităm complet atunci când mâncăm?

Experții Mayo Clinic spun că apa nu diluează sucurile gastrice și astfel nu îngreunează digestia în niciun fel. Consumul de apă în timpul mesei sau după masă este chiar indicat. Apa ajută organismul să descompună și să proceseze alimentele, astfel că îmbunătățește digestia.

Apa este vitală pentru sănătate, iar consumată în timpul mesei, ea ajută organismul să poată absorbi substanțele nutritive.  De asemenea, apa face scaunul mai moale, astfel că previne constipația. E indicat să bem apă în locul băuturilor carbogazoase, pline de zahăr.

O digestie bună este promovată de un stil de viață sănătos, cum ar fi consumul de fructe, legume, cereale integrale. De asemenea, laptele cu conținut scăzut de grăsimi sau fără grăsimi, iaurtul sau alte produse lactate sunt bune pentru digestie. La fel și carnea slabă. Activitățile fizice și menținerea unei greutăți sănătoase ajută, de asemenea, să avem o digestie mai ușoară.

Digestia, factorul cheie pentru o imunitate bună

Digestia optimă joacă un rol cheie în menţinerea sănătăţii organismului. Printr-un proces complex, sistemul digestiv este cel ce transformă hrana din stare pură în energie şi în substanţe necesare sintezei ţesuturilor organismului.

Neglijarea sănătăţii digestive poate duce în timp la unele probleme de digestie şi implicit la probleme de sănătate. Alimentaţia şi stilul de viaţă îşi pun direct sau indirect amprenta şi asupra sănătăţii digestive. Aşadar, iată ce alimente facilitează digestia.

Fibrele se găsesc atât în cerealele integrale, cât şi în legume, leguminoase, fructe şi sunt cheia pentru o digestie optimă. Persoanele care au în dietă în mod regulat fibre nu au probleme precum constipaţia. De altfel, consumul de fibre ajută şi la evitarea unor afecţiuni precum hemoroizi, diverticuloză, sindron de colon iritabil. Includeţi în dietă tărâţe de grâu, tărâţe de ovăz, nuci, seminţe.

Urmărește CSID.ro pe Google News