Indiferent dacă intri într-un la bar după o săptămână lungă la serviciu cu gândul să bei ceva răcoritor sau vrei doar să deschizi o sticlă într-o zi fierbinte de vară, berea este o parte integrantă a rutinei obișnuite a multor oameni.
Cu toate acestea, berea nu este pentru toată lumea și nu doar cei cărora nu le place gustul ar trebui să renunțe la sticla respectivă. Există oameni cu situații medicale specifice care ar trebui să renunțe la consumul de bere pe cât mai repede posibil. Descoperă cele șase tipuri de oameni care nu ar trebui să bea niciodată bere, potrivit specialiștilor.
Când vine vorba de a deschide o sticlă de bere, rareori se ia în considerare conținutul de zahăr. Deși lista de ingrediente nu listează întotdeauna zahărul ca ingredient, acesta este creat în mod natural atunci când are loc fermentația. În această situație, cei predispuși la diabet sau care suferă deja de această boală ar trebui să-și ia gândul de la a mai consuma bere.
Dacă te afli în procesul de slăbire și îți dorești să scapi de câteva kilograme, ar trebui să stai la distanță de această băutură alcoolică populară.
Potrivit cercetărilor publicate în Nutrients, cantitățile zilnice de bere mai mari sau egale cu 500 de mililitri cresc riscul de a nu pierde în greutate, în special la bărbați. Pentru cei care încearcă să slăbească, consumul de bere poate împiedica atingerea unui deficit caloric zilnic necesar pentru pierderea în greutate.
Cei care urmează diete fără gluten ar trebui să încerce să evite consumul de bere, deoarece aceasta poate contribui la problemele digestive viitoare. Berea conține adesea gluten, care poate declanșa un răspuns inflamator în intestinul multor pacienți, ducând la simptome gastrointestinale. Există, însă, beri fără gluten care ar putea fi mai bune pentru cei cu sensibilități alimentare.
Problemele intestinale nu sunt o joacă și provoacă dificultăți în viețile multora, în special în cazul persoanelor care suferă de sindromul de colon iritabil. De cele mai multe ori, berea provoacă balonare, gaze, diaree și, uneori, crampe abdominale prin iritarea peretelui intestinului sau retenția de lichide la unii pacienți.
Să savurezi o bere după o săptămână obositoare și încărcată de muncă pare o idee foarte bună însă, dacă ai o boală hepatică cronică sau ciroză, va trebui să stai departe de această băutură. Berea este alcoolul care, atunci când este metabolizat de un ficat deja iritat (adesea în situația de ciroză, hepatită virală sau boli autoimune), poate grăbi și mai mult deteriorarea parenchimului hepatic și, în cele din urmă, poate duce la o afectare și mai severă a funcției hepatice.
Probabil că ți s-a spus deja că ar trebui să ocolești alimentele care sunt acide sau bogate în grăsimi atunci când vine vorba de prevenirea arsurilor la stomac. Află că și berea ar trebui inclusă pe această listă. Berea slăbește capacitatea de închidere a sfincterului esofagian inferior, ceea ce face ca acizii gastrici să ajungă în esofag și implicit, să provoace arsuri greu de suportat.
Surse: eatthis.com, tododisca.com, seniorsdiscountclub.com.au