Adevărul despre legumele congelate. Medic: Din punct de vedere nutrițional, sunt…

Legumele îngheţate pot avea o doză mai mare de vitamine şi antioxidanţi, conform studiilor efectuate de cercetători.
  • Publicat:
Adevărul despre legumele congelate. Medic: Din punct de vedere nutrițional, sunt...
Legumele și fructele congelate constituie o opțiune rapidă și facilă pentru a prepara diferite feluri de mâncare

Majoritatea românilor cumpără din ce în ce mai des produse congelator, iar medicii nutriționiști chiar le recomandă. Legumele congelate conțin multe vitamine și antioxidanţi, iar de cele mai multe ori sunt superioare legumelor normale. Cu toate acestea, există momente când legumele congelate își mai pierd din vitamine. Iată ce spun experții! 

Ce spun nutriționiștii despre legumele congelate

Atunci când merg la supermarketuri, românii aleg legumele și fructele congelate, pentru că acestea se păstrează intacte pentru o perioadă mai lungă de timp. Chiar și nutriționiștii le recomandă să le consumăm mai des. Totuși, există câteva trucuri pentru modul în care trebuie le folosim.

Produsele congelate, precum amestecurile pentru ciorbă: morcov, ceapă, păstârnac, cartofi, dar și spanacul, mazărea, conopida, fasolea și chiar vinetele, rezistă mai mult și pot fi consumate fără restricții. De obicei, ele se conservă exact în momentul în care prezintă cele mai bune valori.

Citește și: Câte zile rezistă la frigider mezelurile feliate. Cum îți dai seama că s-au stricat, fără să le miroși

„Unele legume și fructe prezintă avantajul că ele sunt recoltate la momentul când sunt maturate complet. Asta înseamnă că, din punct de vedere nutrițional, sunt superioare dacă le comparăm cu cele pe care le cumpărăm din supermarket”, a explicat un medic nutriţionist, la Antena 3 CNN.

Citește și: Cele mai periculoase alimente pentru rinichi. Îi încarcă, îi face să cedeze și produc boli renale

Când își pot pierde vitaminele

Există și anumite excepții, când legumele congelate își pierd proprietățile nutritive.

„Este adevărat că unele vitamine se distrug prin congelare sau sunt, să spunem, diminuate. De exemplu, vitamina C într-o proporție de 25%, mai puțin vitamina B1, într-o proporție de 10%. În rest, din punct de vedere al calităților nutritive, ele sunt păstrate prin metoda de conservare prin congelare. Când cumpărăm alimente congelate, nu recomand produsele semi-preparate care au foarte mulți aditivi și grăsimi, care sunt susceptibile să se oxideze”, a mai recomandat nutriţionistul.

Sursa foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News