Iti poti incepe ziua cu un plus de sanatate intr-o cana de… ceai. Negru, verde, alb, condimentat, fierbinte sau rece dupa cum preferi. Pentru ca beneficiile sunt multiple, iata si cateva modalitati sanatoase de a-l manca, nu doar a-l bea.
Studiile arata ca un consum regulat de ceai intareste sistemul osos, asigura o imunitate crescuta, reduce grasimea din zona abdominala. De asemenea, bautorii de ceai prezinta un risc cu 30% mai mic de boli de inima si cu 60% de accident vascular cerebral, gratie antioxidantilor puternici ce vin cu fiecare inghititura. Sanatatea creierului este stimulata de 2 cani pe zi, testele arata ca astfel pierderile de memorie se reduc cu 50% comparativ cu persoanele care beau mai putin de 3 cesti pe saptamana.
Ca sa nu mai vorbim de acel plus de energie si de faptul ca bautorii de ceai in mod regulat se mentin mai tineri si mai zvelti chiar si decat non-consumatorii de alcool. Pentru a valorifica la maximum puterea tamaduitoare presara frunze de ceai in piure, combina-le cu piper si cimbru pentru a condimenta un pui delicios sau foloseste ceaiul fiert ca sos pentru creveti. Este savuros si ca lichid aromat pentru legume la abur sau ca supa de taitei de orez. Prin urmare, sorbit sau inghitit este o modalitate excelenta de a te bucura de aroma si de beneficiile pentru sanatate!
Citeste si: 5 plante care te ajuta la slabit