Ai băut prea mult? Iată 8 lucruri inteligente pe care să le faci pentru a te trezi rapid

  • Publicat:
Ai băut prea mult? Iată 8 lucruri inteligente pe care să le faci pentru a te trezi rapid

Mulți dintre noi am trecut prin asta: te-ai întâlnit cu acel grup de prieteni cu care te distrezi întotdeauna, era o petrecere sau poate după una dintre acele săptămâni foarte grele la job și ai băut câteva pahare. Și prin „câteva”, ne referim la „cu siguranță prea multe”.

Poate ai avut parte de doar un pic prea multă distracție nevinovată și, dintr-odată, ai nevoie să fii complet funcțional. Iată câteva modalități prin care experții spun că te poți trezi rapid.

Hidratarea

Apa poate fi la fel de bună pentru a limpezi o minte amețită de alcool, precum este pentru a-ți potoli setea. Alcoolul deshidratează corpul, ceea ce cauzează multe dintre efectele secundare ale acestuia. De asemenea, apa ajută la diluarea alcoolului.

Poți, de asemenea, să diluezi alcoolul din cocktail-ul tău sau din paharul de vin adăugând puțină apă carbogazoasă pentru un efect răcoritor.

Evită băuturile carbogazoase

Băuturile carbogazoase cu un conținut ridicat de alcool: berea, șampania sau chiar romul cu Cola, pot accelera absorbția alcoolului în corpul tău mai mult decât cele fără bule. Într-un studiu din 2007 pe 21 de persoane, 66% dintre cei care au consumat vodcă au absorbit alcoolul mai repede dacă acesta era amestecat cu o băutură carbogazoasă comparativ cu apa.

Pastile cu enzime

Ce-ar fi dacă ar exista o pastilă care ți-ar permite să treci imediat testul de alcoolemie? O echipă de la Școala de Inginerie și Științe Aplicate Henry Samueli de la UCLA a lucrat la una care conține oxidază pentru a descompune alcoolul și o a doua enzimă pentru a curăța deșeurile toxice cauzate de oxidază. Studiul, publicat în Nature Nanotechnology, sugerează că medicamentele procesează alcoolul în mod similar cu ficatul. „Cu cercetări suplimentare, această descoperire ar putea fi folosită ca măsură preventivă sau antidot pentru intoxicația cu alcool”, spune autorul studiului Yunfeng Lu, PhD, profesor de inginerie chimică și biomoleculară, într-un comunicat de presă. Lu a raportat că tratamentul a scăzut nivelul de alcool din sângele șoarecilor cu 45% în patru ore.

Și carbohidrați buni…

Orice tip de mâncare în stomac poate încetini absorbția alcoolului. Acest lucru, desigur, poate reduce șansele de a te îmbăta prea tare, dar consumul unei diete bogate în carbohidrați scade raportul de alcool din sânge și încetinește absorbția acestuia.

Mesele bogate în grăsimi, proteine sau carbohidrați vor întârzia golirea stomacului și, astfel, vor reduce cantitatea de alcool absorbită, conform unei analize din 2012 în jurnalul Clinical Liver Disease.

Ține cont de ceas

Corpul tău are nevoie de aproximativ o oră pentru a absorbi o băutură, sugerează International Alliance for Responsible Drinking. Și cu cât bei mai mult, cu atât durează mai mult ca alcoolul să fie eliminat din sistemul tău.

Smoothie-uri

Nu sunt doar pentru după antrenamentele de spinning: un smoothie obișnuit cu ghimbir, măr și morcov este plin de bunătăți care te vor scăpa rapid de mahmureală. În funcție de ce conțin, smoothie-urile sunt cu adevărat grozave. Încearcă niște combinații precum ananas, ghimbir, mentă și cocos, dar gândește-te la fructe și legume bogate în vitamina C și antioxidanți.

Exercițiu fizic

Ai observat vreodată, în timpul unei plimbări între baruri, că atunci când trebuie să mergi mai mult până la următoarea destinație, cu atât poți să reziști mai mult pe parcursul nopții? Se pare că puțin cardio ajută mult la prevenirea instalării rapide a unei stări de stării de euforie. Exercițiile fizice fac sângele să circule prin ficat, astfel încât detoxifică sângele mai repede.

Dragoste

Deși pierderea iubirii este adesea motivul pentru care consumăm alcool în primul rând, o doză sănătoasă de iubire ar putea de fapt să conțină efectele acestuia. Un studiu realizat de Universitățile din Sydney și Regensburg indică faptul că oxitocina, adică hormonul iubirii, injectată la animale, le-a ajutat să-și recapete rapid funcțiile motorii și cerebrale după intoxicarea cu alcool. Așadar, în loc să eviți să faci sex din cauza unei dureri de cap, înțelege că ar putea de fapt să te ajute să eviți consecințele celor trei martini.

Sursă foto: envato

CITEȘTE ȘI: Salata anti-mahmureală pe care o recomandă Carmen Brumă. Ce să mănânci ca să nu te resimți după petrecere

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc