Mâinile și picioarele reci pot fi un semn al unei circulații sanguine slabe, al unei temperaturi scăzute a corpului sau al unor afecțiuni medicale. În mod obișnuit, aceste simptome apar în sezonul rece, dar pot fi cauzate și de stres, oboseală sau deficiențe de nutrienți. Alimentele pot influența temperatura corpului, iar unele pot ajuta la îmbunătățirea circulației sau la reglarea termoregulării.
Iată câteva alimente care te pot ajuta să îți reglezi temperatura corpului și să îți ții mâinile și picioarele calde.
Fierul este esențial pentru transportul oxigenului în sânge, iar o deficiență poate duce la o circulație proastă și mâini/picioare reci. Consumul de alimente bogate în fier poate îmbunătăți circulația și te poate ajuta să te simți mai cald.
Condimentele care conțin capsaicină (compusul care dă iuteala) pot stimula circulația și pot crește temperatura corpului. Consumul acestora te poate ajuta să îți ții corpul mai cald.
Vitaminele din complexul B ajută la îmbunătățirea circulației și susțin metabolismul energetic, ceea ce poate ajuta la reglarea temperaturii corpului.
Grăsimile sănătoase ajută la menținerea unei temperaturi corporale constante și la protejarea organismului de frig. Acestea susțin, de asemenea, funcțiile sistemului circulator.
Magneziul ajută la relaxarea vaselor de sânge și îmbunătățește circulația sanguină, ceea ce poate preveni senzațiile de frig.
În special pe timp de iarnă, consumul de lichide calde poate ajuta la menținerea unei temperaturi corporale confortabile. Ceaiurile din plante, supele sau chiar băuturile calde pe bază de ghimbir sau lămâie pot stimula circulația.
Carbohidrații complecși sunt surse bune de energie pe termen lung, iar atunci când corpul primește energie constantă, temperatura corpului rămâne mai stabilă.
Sursă foto: Shutterstock.