Ajută-ți corpul să elimine toxinele la care este expus zilnic: 4 metode eficiente

  • Publicat:
Ajută-ți corpul să elimine toxinele la care este expus zilnic: 4 metode eficiente

Băuturile DETOX sunt în vogă, dar specialiștii MindBodyGreen încurajează alegerea unui stil de viață sănătos. Ficatul, de pildă, unul dintre pricipalele organe de detoxifiere, are nevoie de suportul nostru zi cu zi.

Cum funcționează detoxifierea naturală?

„Detoxifiere înseamnă pur și simplu metabolizarea anumitor compuși pentru a-i elimina din organism. Acest proces are loc automat și constant la nivel celular. Mișcările intestinale zilnice, secrețiile de transpirație și urinarea sunt indicatori că eliminăm substanțele toxice”, explică pentru MindBodyGreen Deanna Minich, Ph.D., clinician instruit în medicină funcțional.

Cele mai importante organe implicate în procesul de curățare a organismului sunt: ficatul, rinichii și intestinele.

  1. Ficatul: Când ficatul nu funcționează optim, toxinele pot trece neschimbate și se pot focusa pe țesutul adipos din creier, nervi sau glande.
  2. Rinichii: Rinichii efectuează ultima filtrare a sângelui pentru a se asigura că doar excesul de apă și toxinele solubine în apă sunt convertite în urină.
  3. Intestinele: Toxinele cele mai complexe pe care intestinele nu le pot elimina singure sunt transmise către ficat, atenție.

4 moduri prin care îți poți ajuta corpul să elimine toxinele la care este expus zilnic

Redu expunerea la toxine

„Cele mai multe substanțe toxice intră prin alimente, apă, ambalaje și aer, așa că ajută-ți corpul prin alegerea alimentelor cultivate organic, folosește filtre de aer și apă și evita materialele din plastic”, spune Minich.

Potrivit specialistei, unele toxine, cum ar fi poluanții din aer și apă, pot fi mai greu de evitat. Înlocuiește, acolo unde poți, agenții de curățare pe bază de chimicale și optează pentru variante mai naturale.

Susține-ți organele de detoxifiere

„Asigură eliminarea corespunzătoare a deșeurilor susținând regularitatea scaunului, mișcându-ți corpul pentru a genera transpirație și bând suficientă apă pentru a sprijini urinarea”, sugerează Lise Alschuler, N.D., profesor de medicină clinică la Universitatea din Arizona.

Hidratează-te optim și mănâncă sănătos

O dietă bazată pe plante și legume te va ajuta să absorbi nutrienții necesari ce susțin funcția ficatului. Dacă dorești să suplimentezi, poți opta pentru ingrediente cu gluten, silimarina, seleniu sau vitamina C.

Transpiră

Creșterea aportului de antioxidanți și mișcare fizică regulată stimulează apărarea antioxidantă naturală a organismului împotriva poluanților de mediu. Ieși la jogging, așadar, urcă scări, ia un curs de dans! Ficatul tău îți va mulțumi.

Citește și: Cele 10 alimente care ajută la detoxifierea organismului și stimulează funcția ficatului

FOTO: Shutterstock | SURSA: MindBodyGReen

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult