Alimentul care ne poate scăpa de bacteriile nocive din organism. E bogat în vitamine și trebuie consumat zilnic

Un aliment, care e bogat în vitamine, ne poate scăpa de bacteriile nocive din organism, iar nutriționiștii recomandă consumul zilnic.
  • Publicat:
Alimentul care ne poate scăpa de bacteriile nocive din organism. E bogat în vitamine și trebuie consumat zilnic

Afinele sunt unele dintre cele mai sănătoase fructe datorită conținutului lor ridicat de antioxidanți, vitamine și minerale esențiale. Acestea reprezintă o modalitate delicioasă de a te îngriji de sănătate și le poți include foarte ușor în dietă.

Afinele, aceste fructe mici și suculente au devenit un aliment foarte consumat în lumea întreagă. Afinele se remarcă prin culoarea lor intensă albastră sau roșie și gustul lor inconfundabil dulce-acrișor. Dar, știai că pe lângă faptul că sunt delicioase, aceste fructe au o mulțime de proprietăți benefice pentru sănătatea noastră?

Deși au un aport caloric scăzut (doar 33 kcal la fiecare 100 g), afinele sunt o sursă excelentă de vitamina C, fibre, potasiu, fier și calciu. Acești nutrienți le transformă într-un aliat perfect pentru a menține o dietă echilibrată și sănătoasă.

Dar, care sunt exact beneficiile pe care ți le oferă afinele?

Antioxidanți puternici și vitamina C

Afinele sunt bogate în pigmenți naturali precum antocianii și carotenoizii, precum și în vitamina C. Acești compuși acționează ca antioxidanți puternici, ajutând la combaterea radicalilor liberi și prevenind deteriorarea celulară.

Vitamina C, pe de altă parte, este esențială pentru formarea colagenului, a oaselor, dinților și globulelor roșii, pe lângă faptul că favorizează absorbția fierului și întărește sistemul nostru imunitar, devenind astfel un scut natural împotriva infecțiilor.

Afinele conțin minerale esențiale pentru organismul nostru

Potasiul, prezent în cantități mari în afine, este fundamental pentru transmiterea impulsurilor nervoase, activitatea musculară și echilibrul hidric al celulelor noastre. Pe de altă parte, fibra din aceste fructe ne ajută să reglăm tranzitul intestinal și să combatem constipația.

Un aliat împotriva infecțiilor urinare

Știai că un consum regulat de afine poate preveni și trata infecțiile urinare, cum ar fi cistita? Datorită antioxidanților săi, în special cei prezenți în varietatea roșie, sucul de afine are o acțiune antiseptică și antibiotică asupra bacteriilor care cauzează aceste infecții.

După cum ai văzut, afinele sunt un adevărat superaliment care nu trebuie să lipsească din dietă. Fie că le adaugi în salate, smoothie-uri, deserturi sau le consumi pur și simplu ca gustare, aceste mici fructe îți vor aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate. Ce mai aștepți să le incluzi în alimentația ta zilnică?

Sursă foto: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Top 5 alimente pentru memoria copiilor
Top 5 alimente pentru memoria copiilor
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”