Alimentația organică, tot mai în vogă și în România

Principalul motiv pentru care alimentaţia organică devine din ce în ce mai populară îl reprezintă chiar beneficiile acesteia.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Alimentația organică, tot mai în vogă și în România

Astăzi, sunt tot mai multe branduri care vin în întâmpinarea tuturor celor interesaţi de produsele naturale organice pe bază de plante cu oferte variate şi o misiune importantă – promovarea unui stil de viaţă sănătos şi echilibrat, în deplină concordanţă cu natura.

Ce sunt alimentele ecologice

Pentru a fi considerate ecologice, alimentele trebuie să fie produse fără a utiliza îngrăşăminte sau pesticide sintetice, ingineria genetică, hormoni de creştere, iradierea sau antibioticele. Asta pentru că modul în care alimentele tale sunt cultivate poate avea un impact major asupra sănătății tale și asupra mediului înconjurător.

Alimentele cultivate ecologic au adesea un conținut mai mare de substanțe nutritive în comparație cu omologii crescuți în mod convențional, iar persoanele cu diferite alergii sau sensibilități alimentare pot observa că, în urma consumului de produse organice, simptomele se diminuează sau chiar dispar.

Beneficiile alimentelor ecologice

  • Mai puţine pesticide toxice, minimizarea eroziunii solului – Agricultura organică se bazează pe îngrăşăminte organice care nu afectează solul. Acestea fertilizează pământul şi furnizează plantelor toate elementele necesare. De asemenea, plantele rezultate din agricultură ecologică oferă cu până la 500% mai multe elemente nutritive (fier, magneziu, calciu, vitamina C, oligoelemente, etc) decât alimentele obişnuite
  • Gust natural şi savoare – Datorită modului de cultivare, alimentele organice păstrează mult mai bine gustul natural şi, indiferent de modul în care sunt gătite, savoarea lor este mai intensă.
  • Mai puţine chimicale – Toate alimentele organice conţin un număr mic de chimicale, reducând considerabil riscurile bolilor.
  • Protecţia solului – Degradarea şi poluarea solului devine din ce în ce mai severă şi pune în pericol satisfacerea necesităţilor de bază ale oamenilor, printre care şi producerea hranei. Dacă problema poluării şi a degradării mediului nu se rezolvă în timp util, curând nu vom mai putea să ne producem hrana. Alimentele organice, care provin din agricultură ecologică, protejează solul în timpul proceselor de plantare şi menţin vitalitatea acestuia.

Agricultura ecologică capătă tot mai mult teren

Alimentația organică sau ecologică este mai sănătoasă pentru oameni, dar şi pentru planetă. Societatea Americană a Cancerului estimează că 85% din tipurile de cancer sunt cauzate de toxinele din mediu, cum ar fi pesticidele, şi nu au cauze genetice.

De asemenea, ultimele studii realizate confirma că agricultura ecologică este benefică pentru mediu. Aceasta necesită mai puţină apă, implică mai puţine pesticide toxice, minimizează eroziunea şi degradarea solului şi îmbunătăţeşte nivelul de elemente nutritive din alimente.

De aceea, sunt tot mai multe companiile care utilizează numai ingrediente cultivate organic pentru a-şi realiza produsele, care sunt recunoscute în prezent în întreaga lume pentru calitate superioară, savoare şi rafinament. Și nu numai atât, dar aceste companii încurajează continuu aplicarea soluţiilor durabile şi care păstrează echilibrul ecosistemului.

Produsele organice – produse care protejează natura

Acum, după ce am văzut cât de important este să ne orientăm către o agricultură care ţine cont de echilibrul ecosistemului şi foloseşte numai soluţii organice, vom aprecia la adevărata valoare produsele care sunt produse 100% organice.

Bazate pe ingrediente naturale ecologic cultivate şi realizate după reţete tradiţionale valoroase internaționale, produsele organice sunt mai mult decât o soluţie pentru cei care vor sa adopte un stil de viață sănătos. Sunt dovada că putem să schimbăm lucrurile şi să avem o viaţă echilibrată şi prosperă în deplină comuniune cu natura!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Vitamina U: ce este și ce beneficii are
Vitamina U: ce este și ce beneficii are