Alimente bogate în acid hialuronic. Toate contribuie la menținerea sănătății pielii tale

Acidul hialuronic este o substanță produsă în mod normal de către corp, dar acest proces, că multe altele, este perturbat de trecerea anilor.
  • Publicat:
Alimente bogate în acid hialuronic. Toate contribuie la menținerea sănătății pielii tale

Alimentele bogate în acid hialuronic acordă același „ajutor” pe care îl primești din fillere (de altfel, cel mai eficient) sau îl obții așternând pe piele cremele și loțiunile tale preferate.

Există o serie de alimente care au un conținut semnificativ de acid hialuronic în compoziție și te poate ajută să restabilești echilibrul în organism. De asemenea, la fel de importantă este și producția de colagen din corp, iar anumite alimente stimulează producția naturală a acestuia. Iată câteva!

Alimente bogate în acid hialuronic

Edamame

I se mai spune „soia verde”, fiind disponibil sub formă de păstăi sau boabe proaspete. Beneficiile sunt multiple, începând cu prezența fitoestrogenilor, ce cresc nivelurile de acid hialuronic, și continuând cu manganul. Acest mineral activează prolidaza, o enzimă care stimulează producția de colagen.

Cartofii dulci

Nu este un secret pentru nimeni faptul că aceștia sunt extrem de hrănitori. În plus, fac parte din categoria cu alimente cu un conținut bogat de acid hialuronic. Cartofii dulci conțîn, de asemenea, o gamă largă de antioxidanți care ajută la prevenirea deteriorării oxidative a celulelor și a bolilor cronice, scrie Healthline.com.

Migdalele

Migdalele sunt fructe cu coajă lemnoasă, faimoase pentru gustul lor inconfundabil. Sunt extrem de nutritive, conțîn multă proteină, fibre și grăsimi sănătoase pentru inimă.

Kale

Kale este o legumă cu frunze verzi care au un impact puternic nutritiv asupra organismului tău. Kale susține sănătatea ochilor, a oaselor și a sistemului imunitat, dar este implicat și în producția de acid hialuronic.

Supa de oase

Începem cu practic singurul aliment care conține acid hialuronic. Supă se prepară prin fierberea oaselor și a țesutul conjunctiv animalier pentru circa 12-48 de ore. Rezultatul este un lichid dens, bogat în acid hialuronic, dar și în proteine și colagen.

Tofu

Sunt persoane care evită cu totul soia prin prisma rolului său hormonal, dar să știi că nu e la mijloc decât o proastă reputație nejustificată. În realitate, soia (și implicit tofu) este esențială fiindcă conține substanțe care imită atribuțiile estrogenului (fitoestrogeni).

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”