Alimente care calmează simptomele date de artrită. În ce cantitate trebuie să le consumi

Deși aceste alimente nu sunt un remediu pentru artrită, includerea lor în dietă poate ajuta la ameliorarea simptomelor.
  • Publicat:
Alimente care calmează simptomele date de artrită. În ce cantitate trebuie să le consumi
Alimente care calmează simptomele date de artrită. În ce cantitate trebuie să le consumi

Artrita, un grup de boli caracterizate prin inflamație ce provoacă durere, umflare, sensibilitate și căldură la nivelul articulațiilor, poate fi gestionată printr-o dietă antiinflamatorie. Deși aceste alimente nu sunt un remediu pentru artrită, includerea lor în dietă poate ajuta la ameliorarea simptomelor și la îmbunătățirea sănătății generale a articulațiilor.

Alimente care calmează simptomele în artrită

Pește gras

Pești precum somonul, macroul, sardinele și păstrăvul sunt bogați în acizi grași omega-3, care pot reduce durerile și rigiditatea articulațiilor la persoanele cu artrită. Se recomandă consumul a cel puțin două porții de pește gras pe săptămână, fiecare porție având între 85 și 120 de grame, pentru a obține o „doză bună” de acizi grași omega-3.

Turmeric

Culoarea galben intens a turmericului provine de la curcumină, un compus cu proprietăți antiinflamatorii și antioxidante puternice. Nu există o recomandare zilnică specifică pentru turmeric, dar includerea acestuia în dietă (asociat cu piper negru pentru a-i crește absorbția) ca și condiment sau în preparate culinare în mod regulat poate fi benefică.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) consideră o doză zilnică de 0 până la 3 miligrame per kilogram greutate corporală ca fiind acceptabilă.

Ghimbirul, bun în artrită

Indiferent dacă preferi să-l adaugi în ceai sau să dai savoare mâncărurilor cu el, ghimbirul este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii naturale care pot ajuta la ameliorarea durerii cauzate de artrită. Include între una și două lingurițe de ghimbir proaspăt sau pudră de ghimbir în mesele zilnice.

Fructe de pădure

Fructele de pădure, inclusiv căpșunile și afinele, sunt pline de antioxidanți și compuși antiinflamatori. Aceste proprietăți pot ajuta la reducerea inflamației și stresului oxidativ din organism. Consumați cel puțin o cană de fructe de pădure pe zi ca parte a aportului de fructe. Aceasta oferă o sursă bună de antioxidanți.

Verdețuri cu frunze

Verdețurile precum spanacul, kale sunt bogate în vitamine, minerale și antioxidanți care pot ajuta la combaterea inflamației. Adaugă o porție de verdețuri cu frunze în mesele zilnice, fie în salate, fie în smoothie-uri.

Foto: shutterstock

Sursă: express.co.uk

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult