Alimente care lupta impotriva colesterolului

Exista cateva super-alimente ce pot ajuta efectiv la scaderea nivelului colesterolului rau si la cresterea colesterolului bun.
  • Publicat:
Alimente care lupta impotriva colesterolului
Alimente care lupta impotriva colesterolului

Nu exista nici o indoiala ca un regim alimentar echilibrat este prima linie de aparare impotriva cresterii nivelului de colesterol. Urmand o dieta bazata pe fructe si legume, la care adaugi si peste, iti poti mentine colesterolul la un nivel sanatos.

Acestea fiind zise, trebuie sa adaugam ca exista super-alimente ce pot ajuta efectiv la scaderea nivelului colesterolului rau si la cresterea colesterolului bun. In mod ideal, colesterolul tau ar trebui sa fie sub 200, cu LDL (cel rau) sub 110, iar HDL (cel bun) mai mare decat 35.

Incearca, asadar, sa incluzi aceste alimente in dieta ta zilnica:

1. Migdale
Studiile au descoperit ca un consum de un sfert de cana de migdale pe zi poate reduce LDL-ul cu 4,4%. Si asta pentru ca migdalele sunt bogate in grasimi nesaturate. Insa, avand in vedere ca sunt si destul de bogate in calorii, incearca sa te limitezi la portii mici de migdale prajite fara ulei.

2. Fulgi de ovaz
Rezultatele foarte bune datorate consumului de cereale zilnic se explica prin faptul ca acestea contin o cantitate foarte mare de fibre solubile. Iar fibrele sunt puse in legatura cu acizii din bila, precursori ai dezvoltarii colesterolului.

3. Peste
Acizii grasi Omega3 sunt considerati a fi cele mai bune “grasimi”. Si unde ii poti gasi in cantitati mai mari decat in pestele gras precum somonul sau macroul?!

4. Vin rosu
Nu tot ce e bun pentru tine si sanatatea ta trebuie sa fie si virtuos. Un pahar de vin rosu ce contine flavonoide, s-a dovedit a avea proprietati anti-inflamatorii, care pot ajuta la micsorarea colesterolului si la intarzierea bolilor de inima.

Numai ca, in acest caz, principiul “cu cat mai mult, cu atat mai bine” nu se mai aplica. Cantitatea recomandata este de un pahar pe zi pentru femei si doua pentru barbati.

5. Soia
Soia sau orice produs fabricat din soia poate ajuta la reducerea producerii colesterolului. Insa cei care prezinta risc de dezvoltare a cancerului de san sau prostata ar fi bine sa acorde mai multa atentie consumului de soia.

Asta pentru ca prea multi fito-estrogeni din soia actioneaza similar cu estrogenii din organism care, in urma studiilor, reiese ca ar hrani hormonii de care depinde dezvoltarea tumorilor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Homo sapiens si fast-food-ul
Homo sapiens si fast-food-ul
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”