Alimente pe care să le mănânci în post. Conțin mai multă proteină decât un ou

  • Publicat:
Alimente pe care să le mănânci în post. Conțin mai multă proteină decât un ou

Atunci când urmezi un post alimentar, poate fi o provocare să găsești surse de proteine care să înlocuiască alimentele de origine animală, cum ar fi ouăle. Totuși, există o mulțime de alimente pe bază de plante care oferă o cantitate semnificativă de proteine, chiar mai mult decât un ou, care conține aproximativ 6-7 grame de proteine.

Aceste surse de proteine vegetale nu doar că sunt sănătoase și hrănitoare, dar îți pot oferi și toți nutrienții necesari pentru a te simți energizat și satisfăcut pe durata postului. Iată câteva dintre cele mai bune opțiuni care conțin proteine mai mult decât un ou și care pot fi ușor integrate într-o dietă de post, potrivit Health.

Alimente bogate în proteine pentru post

  • Mazăre

Proteine: 7,9 g per porție

O sursă excelentă de proteine vegetale, mazărea poate fi folosită în supe, caserole sau pur și simplu fiartă ca garnitură.

  • Năut

Proteine: 14,5 g per porție

Poate fi folosit în salate, hummus sau prăjit ca gustare crocantă.

  • Mazare ‘Ochi negri’

Proteine: 12 g per porție

Oferă nu doar proteine, ci și vitaminele B, calciu, fier, magneziu și potasiu. Adaugă-o în salate, supe sau tocane.

  • Tempeh și Tofu

Proteine: 16,9-21,8 g per jumătate de porție

Produse din soia, tempehul și tofu sunt bogate în proteine, antioxidanți și calciu. Acestea pot fi coapte, sotate sau folosite în smoothie-uri.

  • Edamame

Proteine: 13,5 g per porție

Boabele de soia fierte pot fi o gustare rapidă sau adăugate în salate și paste.

  • Semințe de cânepă

Proteine: 9,5 g per 3 linguri

Adăugați-le în smoothie-uri, produse de copt sau amestecuri culinare.

  • Semințe de chia

Proteine: 7 g per lingură

Pot fi presărate peste salate sau amestecate în iaurt, fulgi de ovăz sau smoothie-uri. Când sunt înmuiate, formează o textură gelatinoasă, perfectă pentru budinci.

  • Quinoa

Proteine: 8,4 g per porție gătită

O proteină completă, quinoa poate fi folosită în supe, salate sau chiar ca un mic dejun cu fructe.

  • Sorg

Proteine: 20,4 g per porție nefiertă

Această cereală africană este plină de proteine și poate fi adăugată în supe, salate sau folosită pentru a face floricele.

  • Seitan (carne vegetariană)

Proteine: 21 g per 1/3 porție

Un înlocuitor excelent de carne, seitanul este făcut din gluten de grâu și poate fi folosit în rețete de carne de pasăre sau rață.

  • Drojdie nutritivă

Proteine: 8 g de proteine ​​per porție

O sursă excelentă de proteine și vitamine B, drojdia nutrițională poate fi presărată pe popcorn, adăugată în supe sau folosită ca înlocuitor de parmezan.

CONCLUZIE

Aceste surse vegetale de proteine nu doar că sunt nutritive și sănătoase, dar te pot ajuta și să îți menții o dietă echilibrată fără a consuma carne sau lactate. Integrarea lor în alimentația zilnică poate oferi proteine de înaltă calitate, împreună cu fibre și alți nutrienți esențiali.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult