Alimente pentru o piele vesnic tanara

Organismul nostru transforma vitamina A in Beta Carotina - pigment ce ajuta pielea sa se apere de razele solare UV.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Alimente pentru o piele vesnic tanara
Obiceiuri de zi cu zi care te vor face să arăți mai tânără sursa foto: Shutterstock

Stiai ca imbatranirea pielii poate fi prevenita si chiar intarziata in mod natural? Da, se poate. Pielea noastra nu se hraneste doar cu cremele pe care ni le aplicam zi de zi. La fel sau poate chiar mai important este ceea ce ne punem in farfurie!

In ceea ce priveste pielea corpului nostru, hidratarea vine din interior. Asa ca ar fi mai bine sa incetam cu acoperirea problemelor cu diferite creme si masti si sa incepem sa le rezolvam.

Pentru inceput, nu trebuie sa uitam de cei 2 litri de apa pe zi, pentru ca importanta lor este deja consacrata. Mai departe, exista niste alimente care in mod particular lupta cu procesul de imbatranire. Uite care sunt ele:

Omega 3
Acesti acizi grasi pe care ii gasim cu precadere in carnea de peste sunt cheia spre suplete. Asa ca nu ezita sa incluzi in meniu, chiar de mai multe ori pe saptamana niste macrou, sardine, somon, hering, tipar sau ulei vegetal.

Vitamina A
Organismul nostru transforma vitamina A in Beta Carotina – pigment ce ajuta pielea sa se apere de razele solare UV (despre care stim deja ca provoaca imbatranirea prematura a pielii). Aceasta vitamina se gaseste in oua, ficat, unt si, in cantitati mai mici ce-i drept, in fructe si legume colorate: morcov, caise, pepene.

Vitaminele C si E
Vitamine antioxidante, una mai puternica decat cealalta, pretioase in lupta cu radicalii liberi, aceastea se gasesc intr-o sumedenie de alimente. Vitamina C: citrice (portocale, grefe, lamai, kiwi), legume (varza, rosii, ardei etc.), iar vitamina E: in uleiuri vegetale (ulei de germeni de grau, de porumb, de masline, de floarea soarelui), germeni de grau si fructe oleaginoase (alune, migdale).

Uleiul vegetal de Bourrache (limba-mielului)

Daca ai pielea uscata, gandeste-te sa-ti introduci in alimentatie uleiuri din seminte de coacaze negre sau de kiwi. Acestea accelereaza regenerarea celulara si restabilesc fermitatea pielii.

In concluzie, retine ca o piele frumoasa se cultiva cu o alimentatie bogata in fructe, legume si leguminoase, iar celelalte tipuri de alimente trebuie consumate, insa cu moderatie si echilibru, evitandu-le pe cele bogate in grasimi si zaharuri.

Iar ca sa nu uitam de inamicul numarul 1 al tineretii pielii, soarele, protejeaza-ti intotdeauna pielea de efectele lui negative.

Citeste si Secretele lui Montignac

Urmărește CSID.ro pe Google News
Excesul de sare in alimentatie
Excesul de sare in alimentatie