Alimentele care scad rapid colesterolul. Trebuie consumate zilnic

  • Publicat:
Alimentele care scad rapid colesterolul. Trebuie consumate zilnic

Este ușor să consumi alimente care cresc nivelul colesterolului. La fel de simplu este, însă, să-ți schimbi alimentația, pentru a reduce colesterolul și pentru a îmbunătăți compoziția grăsimilor sănătoase din organism. Iată câteva alimente care te vor sprijini în tot acest proces!

Ține colesterolul sub control

Alimentele benefice pentru sănătatea inimii și scăderea colesterolului sunt considerate:

  • cerealele și derivatele lor (pâine, paște), sub formă integrală
  • legumele și fructele, în special dacă sunt consumate zilnic
  • peștele, în special somon, macrou, păstrăv
  • carnea slabă (curcan, pui), cu evitarea consumului de piele, care este bogată în trigliceride
  • lactatele și derivatele lor, degresate

Ouăle se recomandă a fi consumate la micul dejun, în special fierte. Conform Ghidului American de Nutriție, este indicat 1 ou/ zi, dar NU mai mult de 5/ săptămână.

Benefice pentru inimă sunt și fructele oleaginoase, precum nucile, alunele sau caju, dar crude, nesărate și neprăjite. Doză zilnică recomandată nu trebuie să depășească 5-10% din caloriile zilnic consumate.

Nici curmalele nu ar trebui neglijate. Acestea conțin cantități mari de nutrienți, minerale și vitamine, astfel că oferă o serie de avantaje și beneficii organismului uman. Curmalele se numără printre fructele care NU îngrașă deloc și ajută la reducerea colesterolului.

Pe lângă o dietă sănătoasă, este necesară și hidratarea corespunzătoare, avertizează specialiștii. În funcție de statusul cardiac, se poate recomandă un necesar între 1,5 – 3 l/ zi.

Importanța dietei în sănătatea inimii

Cea mai frecventă afecțiune cardiacă pe plan mondial este hipertensiunea arterială care, potrivit statisticilor, afectează un miliard de oameni la nivel global.

Este important să adopți un stil de viață sănătos, bazat pe o alimentație echilibrată și mișcare, pentru a controla nivelul colesterolului din sânge și pentru a avea grijă de sănătatea inimii tale.

Renunță, așadar, la mezeluri, tocaturi, carne împănată, cașcaval, produse de patiserie.

Evită prăjeala ca mod de a găti și alege grătarul, cuptorul sau fierberea înăbușită.

Înlocuiește carnea cu peștele. Peștele este un aliment dietetic prin definiție, iar peștele gras conține acizi grași nesăturați omega-3 cu rol protector cardiovascular și de creștere a HDL-ului, fracțiunea „bună“ din colesterol.

Fii atent la zahăr. Zahărul și dulciurile conțin calorii „goale“, care adaugă rapid kilograme nedorite și au ca efect nociv creșterea nivelului de colesterol din sânge.

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”