Alimentele pe care medicii cardiologi nu le consumă aproape niciodată. Mulți români consumă ASTA la micul dejun

Aceste alimente nu sunt fatale dacă sunt consumate ocazional, dar medicii cardiologi recomandă evitarea lor cât mai des posibil pentru a menține inima sănătoasă.
  • Publicat:
Alimentele pe care medicii cardiologi nu le consumă aproape niciodată. Mulți români consumă ASTA la micul dejun

În ziua de astăzi este din ce în ce mai dificil să identificăm clar care alimente sunt benefice și care sunt dăunătoare pentru sănătatea noastră. Medicii cardiologi avertizează asupra unor alimente specifice pe care le evită aproape în totalitate datorită efectelor nocive pe care le au asupra inimii.

Alimentele pe care medicii cardiologi le evită

Ficatul

Dr. Eleanor Levin, cardiolog la Universitatea Stanford, explică motivul pentru care evită ficatul.

„Ficatul este o carne roșie extrem de bogată în grăsimi. În general, evit carnea roșie din cauza conținutului ridicat de grăsimi saturate și trans, care sunt dăunătoare pentru inimă și pot provoca osteoporoză. Ficatul este deosebit de problematic deoarece filtrează toxinele, care rămân apoi în țesut.”, a explicat ea

Cârnații la micul dejun

Dr. Elizabeth Klodas, cardiolog în Minneapolis, evită cârnații la micul dejun datorită conținutului ridicat de sodiu și grăsimi saturate.

„Aceste alimente pot crește tensiunea arterială și nivelul colesterolului,” explică ea.

Margarina nu este pe placul medicilor cardiologi

Dr. Harmony Reynold, cardiolog la NYU Langone Health, recomandă evitarea margarinei.

„Margarină este la fel de rea ca untul. Un studiu a arătat că fiecare lingură de margarină consumată zilnic crește riscul de deces cu 6%. Uleiul de măsline este o alternativă mai bună, reducând riscul de deces cu 4%.”, a menționat cardiologul.

Friptura

Dr. Leonard Lilly, șeful secției de cardiologie la Brigham and Women’s Faulkner Hospital, evită carnea roșie foarte grasă, precum friptura.

„Consumul de grăsimi saturate este asociat cu un risc crescut de boli cardiovasculare, cancer și diabet,” avertizează el.

Bacon

Dr. Francoise Marvel, cardiolog la Universitatea Johns Hopkins, evită baconul:

„Baconul este un exemplu de carne roșie procesată, bogată în grăsimi saturate și sodiu, ceea ce poate crește colesterolul LDL și tensiunea arterială. Nitrații adăugați în timpul procesării sunt asociați cu cancerul și alte probleme de sănătate.”

Pui prăjit, preparat interzis de cardiologi

Dr. Sanjay Maniar, cardiolog în Houston, rareori consumă pui prăjit.

„Consumul regulat de alimente prăjite crește riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral, datorită grăsimilor saturate și trans. Este mai sănătos să adaugi ierburi proaspete și să gătești puiul la grătar sau la cuptor.” spune el.

Gogoși

Dr. Jayne Morgan, cardiolog în Atlanta, evită gogoșile.

„Acestea sunt adesea prăjite în uleiuri care conțin grăsimi trans, ce cresc nivelul colesterolului și zahărului din sânge, contribuind la diabetul de tip 2, boli de inimă și accident vascular cerebral,” explică ea.

Pentru sănătatea inimii, medicii cardiologi recomandă evitarea acestor alimente. Deși există și alți factori care contribuie la o bună funcționare a aparatului cardiovascular, alimentația joacă un rol extrem de important. Medicii recomandă consumul de carne slabă, fructe și legume pentru sănătatea întregului organism.

Sursă – https://www.huffpost.com/entry/worst-foods-for-heart-health_l_63e51cdfe4b0255caae9f325

Sursă foto – oizostudios / Envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian