După vârstă de 30 de ani, stilul de viață devine decisiv pentru menținerea formei fizice și a stării de sănătate. Și, deși cu siguranță nu sunt informații despre care nu ai auzit, hai să recapitulăm împreună care sunt alimentele pe care ar trebui să le consumi odată ce ai depășit pragul vârstei de 30 de ani.
Carnea de vită
Carnea de vită ajută la alimentarea mușchilor cu proteine și este o sursă importantă de fier. Pentru femei, fierul este deosebit de benefic, deoarece corpul tău pierde în mod natural fier în timpul sarcinii și menstruației. Deficiența de fier poate duce la anemie.
Somonul, tonul, gălbenușurile de ou și alimentele fortificate, surse alimentare de vitamina D.
Ouăle
Ouăle, altă sursă de vitamina D care ajută la menținerea unui sistem imunitar puternic și activ.
Chefirul
Chefirul promovează un echilibru optim al bacteriilor intestinale bune și susține tensiunea arterială sănătoasă și calmul mental.
Uleiul de măsline
Despre uleiul de măsline s-a demonstrat că reduce stresul oxidativ și agregarea trombocitelor, cea din urmă fiind legată de cheaguri de sânge care pot provoca accident vascular cerebral, infarct miocardic, tromboză venoasă profundă și boli pulmonare.
Sparanghelul
Spranghelul trebuie musai consumat pentru conținutul de folat, mai ales dacă urmează sa devii mămică. Acidul folic este o formă de vitamina B care joacă un rol în creșterea celulelor și promovează dezvoltarea adecvată a fătului mai ales din punct de vedere neurologic.
Cartofii dulci
Cartofii dulci sunt surse de caroteni, fibre și amidon – toate acestea cresc senzația de sațietate. Această formă unică de carbohidrați pare a fi deosebit de benefică pentru sănătatea intestinului și îmbunătățește diversitatea microbiomului.
Ciupercile
Ciurpercile reprezintă o sursă bună de vitamina D importantă în organism, deoarece ajută la menținerea oaselor și mușchilor sănătoși și reglează nivelul de calciu.
Broccoli
Legumele crucifere susțin procesele naturale de detoxifiere ale organismului. În plus, broccoli ajută organismul în metabolismul estrogenului menținând acest hormon într-un interval sănătos.
Sfecla
Sfecla este bogată în nitrați naturali, mărește rezistența și performanța prin îmbunătățirea aptitudinii cardiovasculare. Ajută, de asemenea, la controlul tensiunii arteriale și la îmbunătățirea concentrării mentale prin creșterea circulației sângelui către creier.
Avocado
Fructul de avocado este o sursă de grăsimi nesaturate. Lipsa totala a grăsimilor din dietă poate determina părul să fie tern, uscat și tenul lipsit de strălucire.
Afinele
Afinele sunt considerate cele mai puternice antiinflamatoare. Un grup de compuși numiți polifenoli, care se găsesc din abundență în aceste fructe de pădure, par să scadă inflamația în întreg organismul.
Cireșele
Cireșele, de asemenea, un antiinflamator atât de puternic. Pot ajuta la atenuarea durerii și a inflamației asociate cu osteoartrita. O porție de cireșe de câteva ori pe săptămână îți protejează articulațiile.
Citricele
Citricele (portocale, lămâi, kiwi etc.), bogate în Vitamina C, luptă împotriva radicalilor liberi care dăunează pielii și organelor interne și este o parte esențială a formării colagenului.
Semințele de chia
Semințele de chia, surse vegetale de Omega-3 care protejează împotriva bolilor cardiovasculare și a inflamației, menținând în același timp cogniția și funcțiile celulare puternice.
Prunele uscate
Prunele uscate oferă potasiu, magneziu, vitamina K și polifenoli despre care s-a demonstrat că susțin sănătatea oaselor, dar sunt și o sursă de fibre!
Ovăzul
Făina de ovăz poate ajuta la gestionarea nivelurilor de colesterol și glucoză din sânge, doi parametri asociați cu bolile de inimă și diabetul.
Mai multe despre cum ar trebui să arate dieta unei femei trecute de 30 de ani, AICI.
FOTO: Shutterstock