Alimentele pe care să le consumi pentru a avea o sănătate de fier până la 70 de ani! Și nucile sunt pe listă

Secretul longevității: 6 alimente recomandate de cercetători!
  • Publicat:

Un studiu recent dezvăluie alimentele care pot crește șansele de a trăi fără boli cronice până la 70 de ani. Cercetătorii au analizat dietele și starea de sănătate a peste 105.000 de persoane timp de 30 de ani.

Un studiu recent a dezvăluit alimentele care pot crește șansele de a trăi până la 70 de ani fără boli cronice majore, potrivit Express.co.uk. Cercetătorii au analizat dietele și istoricul medical a peste 105.000 de persoane cu vârste între 39 și 69 de ani, pe o perioadă de 30 de ani.

Alimentele benefice pentru sănătate

Șase tipuri de alimente s-au evidențiat ca fiind esențiale pentru o îmbătrânire sănătoasă:

• Fructe

• Legume

Cereale integrale

• Grăsimi nesaturate

• Nuci

• Leguminoase

De asemenea, studiul a arătat că un consum moderat de pește și anumite produse lactate poate fi benefic. Cel mai important model alimentar studiat a fost AHEI, care evaluează alimentele în funcție de capacitatea lor de a preveni bolile cronice. Persoanele cu scoruri mari la AHEI au avut cu 86% mai multe șanse să fie sănătoase la 70 de ani.

Frank Hu, autor al studiului, a declarat: „Studiul nostru oferă o perspectivă multifațetată, întrebând cum afectează dieta capacitatea oamenilor de a trăi independent și de a se bucura de o calitate bună a vieții pe măsură ce îmbătrânesc?”.

Alimente de evitat

Cercetarea a evidențiat și alimentele care ar trebui evitate:

• Carne roșie și procesată

• Băuturi îndulcite

• Alimente bogate în sodiu

• Cereale rafinate

• Alimente ultra-procesate

Profesorul Marta Guasch-Ferré, co-autor al studiului, a subliniat: „Constatările noastre sugerează că modelele alimentare bogate în alimente de origine vegetală, cu includerea moderată a alimentelor sănătoase de origine animală, pot promova o îmbătrânire generală sănătoasă și pot contribui la conturarea viitoarelor ghiduri alimentare”. Totuși, profesorul Anne-Julie Tessier a adăugat că nu există o dietă universală, subliniind că „dietele sănătoase pot fi adaptate pentru a se potrivi nevoilor și preferințelor individuale”.

Foto: Shutterstock, arhivă

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Marincel - Redactor
După ce am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București, am debutat ca redactor la publicația Spynews, unde am dobândit și cunoștințe de social media. De-a lungul timpului am scris pentru diferite site-uri de presă, iar acum fac parte din echipa ...
citește mai mult