Hrana pe care o consumăm este ca un combustibil. Ea dă trupului nostru energia de care are nevoie pentru a funcţiona bine. Dacă nu te asiguri că acest combustibil este „pompat” în organism în cantitatea necesară şi că are exact calitatea necesară, pur şi simplu nu te vei bucura de nivelul maxim posibil de sănătate.
Şi nu, nu este vorba numai de renunţarea la produsele de tip fast-food, de reducerea cantităţii de zahăr pe care o consumi sau de faptul că ar trebui să consumi mai multe legume decât cărnuri. Nu, este vorba şi despre tipul alimentelor şi despre cum ar trebui să descoperi anumite „secrete” care te pot face să te simţi mai bine, mai tânără, mai frumoasă!
Câteva dintre aceste secrete sunt derivatele apicole, alimentele superconcentrate produse de albine! Iată, deci, 3 super-alimente care te vor ajuta să te simţi mai bine instant!
Matca, regina albinelor, supravieţuieşte aproape numai cu lăptişor de matcă; şi are o viaţă cam de 40 de ori mai lungă decât celelalte albine. Acest produs este plin de nenumărate substanţe nutritive esenţiale pentru creşterea nivelului de energie şi combaterea stresului.
Cercetătorii au descoperit faptul că lăptişorul de matcă conţine un antibiotic cu un sfert din puterea de acţiune a penicilinei, în schimb, fără efecte secundare. De asemenea, s-a descoperit că lăptişorul de matcă stopează dezvoltarea bacteriilor care cauzează coşurile şi microbii digestivi. De asemenea, lăptişorul de matcă este prescris şi persoanelor care îşi doresc să aibă un copil, iar cercetătorii garantează că are succes! Se găseşte sub formă lichidă, de capsule sau de pastă şi îl poţi cumpăra din orice magazin naturist.
Acesta este „Rolls Royce”-ul derivatelor apicole şi este unul dintre cele mai bune remedii natural. Această substanţă aurie, sub formă de praf, este produsă de plantele cu flori, este culeasă de albine şi reprezintă o adevărată fabrică de substanţe nutritive. Poate fi folosită împotriva alergiilor (în special pentru febra de sân şi sinuzită), a infecţiilor cronice, a creşterii în volum a prostate şi a deficienţelor nutriţionale. Se găseşte sub formă de granule, capsule sau praf.
Când vezi că în grădina ta albinele muncesc din greu şi sunt foarte ocupate, să ştii că tocmai strâng propolisul. Este o substanţă lipicioasă, care se găseşte în mugurii şi coaja plopilor şi a coniferelor. Albinele o folosesc pentru învelişul exterior al stupului, în vederea sterilizării.
Orice prădător care pătrunde pe teritoriul lor este înţepat până este omorât, iar apoi este îmbălsămat cu propolis, pentru a se preveni alterarea. Propolisul previne înmulţirea bacteriilor în organism, ducând astfel la întărirea sistemului nostru imunitar. În acelaşi timp, propolisul susţine şi ajută dezvoltarea bacteriilor benefice pentru organism.
În cosecinţă, este folosit pentru ameliorarea afecţiunilor pielii, a acneei, a herpesului şi chiar a artritei, datorită calităţilor sale antifungice, antiseptice şi antiinflamatorii. Poţi lua propolis sub formă de tablete sau cubuleţe ori în formă lichidă.