Acizii grași de tip Omega3 sunt nutrienți indispensabili organismului uman, considerați acizi grași esențiali polinesaturați.
Aceștia nu pot fi produși în corp și este necesară asimilarea lor din alimentație sau din suplimentele alimentare.
Astăzi vom vorbi despre semințele de in, o sursă naturală de Omega3.
Semințele de in sunt o sursă naturală bogată de acizi grași omega-3, precum și de fibre solubile și insolubile, care sunt benefice pentru sănătatea inimii.
Acizii grași Omega3 sunt esențiali pentru sănătatea cardiovasculară și pot ajuta la reducerea nivelului de trigliceride din sânge, reducerea inflamației și scăderea tensiunii arteriale.
Consumul de semințe de in poate fi o modalitate bună de a obține acizi grași Omega3, mai ales pentru cei care nu consumă somon sau alte surse de acizi grași de tip Omega3.
Este important de restinut că semințele de in trebuie consumate în cantități moderate și în formă măcinată sau înmuiată pentru a maximiza absorbția nutrienților.
Semințele de in sunt o excelență sursă de fibre solubile și insolubile care pot sprijini menținerea scaunelor regulare și prevenirea constipației.
Semințele de in reduc nivelul total de colesterol din sânge și scad colesterolului rău (LDL).
Alături de alte proprietăți benefice ale semințelor de in, se evidențiază și eficacitatea să pentru a ajută la reducerea nivelului tensiunii arteriale.
Uleiul de in poate ajută la reducerea inflamației în bolile cronice, cum ar fi bolile de inima. De asemenea, ajută și în bolile autoimune, cum ar fi artrită reumatoidă sau lupusul.
Consumul de semințe de in ajută la îmbunătățirea unor simptome depresive și poate contribui la îmbunătățirea memoriei spațiale, în special la vârstnici și adulți cu probleme de comportament, cum ar fi schizofrenia.
Fibra furnizată de semințele de in crește senzația de sațietate și scade apetitul exagerat. Acest lucru contribuie la pierderea în greutate, ajutând la evitarea aportului de calorii, eliminarea grăsimilor și reducerea circumferintei taliei.