Dacă există alimente care nu îngrașă deloc am vrea probabil să știm mulți dintre noi, mai ales aceia care iubesc mâncarea și pentru care kilogramele în plus pot reprezenta o adevărată problemă.
Descoperă ce aliment este prietenos cu sănătatea și poate fi consumat la orice oră, fără a-ți face griji pentru siluetă. În Spania, unde predomină dietă mediteraneană și sunt apreciate alimentele naturale și sănătoase, există un fruct care a câștigat din nou popularitate.
„Nu este un fruct uscat, în ciuda faptului că are o consistență și un aspect similar. Acest fruct nu este lăsat să se usuce după recoltare, ci este uscat la soare pe același copac și apoi strâns”, au notat cei de la Fundația Spaniolă pentru Nutriție (FEN), făcând referire la CURMALE, căci despre ele vom vorbi azi. Curmalele sunt alimentele ce pot fi consumate fără grijă oricând, chiar și noaptea când se dorește o gustare care să potolească foamea.
Curmalele sunt fructele unui tip de palmier originar din Orientul Mijlociu. Acesta este cultivat în nenumărate locuri din lume, din Africa de Nord până în Asia de Sud.
Acestea conțin cantități mari de nutrienți, minerale și vitamine, astfel că oferă o serie de avantaje și beneficii organismului uman. Curmalele se numără printre fructele cele mai bogate în calorii, în special pentru că, deseori, sunt consumate în stare uscată.
Potrivit specialiștilor FEN, unul dintre cele mai caracteristice beneficii ale acestui fruct este conținutul său de beta-caroten și luteină. Ambii fiind pigmenți naturali care au grijă de sănătatea ochilor și previn bolile degenerative ale ochilor, cum ar fi cataractă. Din valoarea să minerală se remarcă potasiul, care în sinergie cu niacina (vitamina B3), favorizează buna funcționare nervoasă și musculară, favorizând o bună coordonare psihomotorie.
Curmalele pot fi consumate în stare proaspătă sau deshidratate. Cel mai des, curmalele sunt consumate în varianta uscată.
Sunt ușor de adăugat în următoarele preparate:
O rețetă absolut delicioasă, recomandată de noi, AICI.
Citește și: Fructe uscate pe care să nu le mănânci niciodată dimineața, pe stomacul gol. Dau diaree și cresc glicemia