Alimentul pe care îl poți consuma noaptea, la orice oră. Nu îngrașă deloc și ajută la reducerea colesterolului

  • Publicat:
Alimentul pe care îl poți consuma noaptea, la orice oră. Nu îngrașă deloc și ajută la reducerea colesterolului

Dacă există alimente care nu îngrașă deloc am vrea probabil să știm mulți dintre noi, mai ales aceia care iubesc mâncarea și pentru care kilogramele în plus pot reprezenta o adevărată problemă.

Citește și: Fructele cu puțin zahăr pe care inima ta le iubește. Murele, beneficii extraordinare cu doar 40 de calorii la 100 de grame!

Gustarea ideală pe timp de noapte

Descoperă ce aliment este prietenos cu sănătatea și poate fi consumat la orice oră, fără a-ți face griji pentru siluetă. În Spania, unde predomină dietă mediteraneană și sunt apreciate alimentele naturale și sănătoase, există un fruct care a câștigat din nou popularitate.

 „Nu este un fruct uscat, în ciuda faptului că are o consistență și un aspect similar. Acest fruct nu este lăsat să se usuce după recoltare, ci este uscat la soare pe același copac și apoi strâns”, au notat cei de la Fundația Spaniolă pentru Nutriție (FEN), făcând referire la CURMALE, căci despre ele vom vorbi azi. Curmalele sunt alimentele ce pot fi consumate fără grijă oricând, chiar și noaptea când se dorește o gustare care să potolească foamea.

Curmalele, pline de minerale și vitamine

Curmalele sunt fructele unui tip de palmier originar din Orientul Mijlociu. Acesta este cultivat în nenumărate locuri din lume, din Africa de Nord până în Asia de Sud.

Acestea conțin cantități mari de nutrienți, minerale și vitamine, astfel că oferă o serie de avantaje și beneficii organismului uman. Curmalele se numără printre fructele cele mai bogate în calorii, în special pentru că, deseori, sunt consumate în stare uscată.

Potrivit specialiștilor FEN, unul dintre cele mai caracteristice beneficii ale acestui fruct este conținutul său de beta-caroten și luteină. Ambii fiind pigmenți naturali care au grijă de sănătatea ochilor și previn bolile degenerative ale ochilor, cum ar fi cataractă. Din valoarea să minerală se remarcă potasiul, care în sinergie cu niacina (vitamina B3), favorizează buna funcționare nervoasă și musculară, favorizând o bună coordonare psihomotorie.

Cum putem consuma curmalele?

Curmalele pot fi consumate în stare proaspătă sau deshidratate. Cel mai des, curmalele sunt consumate în varianta uscată.

Sunt ușor de adăugat în următoarele preparate:

  • în salate – curmalele adăugate în salată oferă un gust dulce și complet nou;
  • în smoothies – curmalele mărunțite în blender, se amestecă cu banane și iaurt sau lapte;
  • cu cereale și lapte – curmalele adăugate peste cereale și lapte sunt ideale pentru micul dejun, oferind toată energia necesară de a începe ziua optimist.
  • în deserturi raw vegan – datorită cantității ridicate de zaharuri din curmale acestea reprezintă înlocuitorul perfect al zahărului în rețetele de prăjituri, tarte sau torturi raw.

O rețetă absolut delicioasă, recomandată de noi, AICI.

Citește și: Fructe uscate pe care să nu le mănânci niciodată dimineața, pe stomacul gol. Dau diaree și cresc glicemia

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult