Alimentul venerat de azteci! Previne bolile de inimă și cancerul

Semințele de chia conțin multă fibră și proteine, care ne mențin senzația de sațietate pentru mai mult timp.
  • Publicat:
Alimentul venerat de azteci! Previne bolile de inimă și cancerul
Alimentul venerat de azteci! Previne bolile de inimă și cancerul

Un aliment extrem de mic a fost lăudat pentru beneficiile sale asupra sănătății timp de secole. În ciuda dimensiunii sale, acesta este plin de nutrienți și calități care ar putea avea un impact semnificativ asupra sănătății tale, spun experții. Semințele de chia, căci despre ele este vorba, care sunt negre sau albe, provin din Salvia Hispanica, o plantă nativă din America Centrală. Potrivit oamenilor de știință, includerea acestora în dietă ar putea avea efecte protectoare asupra inimii și ar putea reduce nivelul colesterolului.

Semințele de chia: beneficii pentru sănătate

Semințele de chia conțin multă fibră și proteine, care ne mențin senzația de sațietate pentru mai mult timp și sunt benefice pentru sănătatea intestinelor. De asemenea, aceste semințe sunt o sursă excelentă de antioxidanți cu proprietăți anti-cancerigene.

Acestea conțin, de asemenea, un acid gras esențial omega-3 numit acid alfa-linolenic, care este esențial pentru sănătatea noastră, dar nu poate fi produs de corpul nostru, astfel că trebuie să-l obținem din dietă. Semințele de chia, pe care aztecii le venerau, sunt bogate în mai mulți nutrienți importanți pentru sănătatea oaselor noastre, inclusiv calciu, fosfor și magneziu.

Potrivit oamenilor de știință de la Harvard, aceste semințe pot reduce și tensiunea arterială, sprijini sănătatea digestivă, ajuta la gestionarea greutății, proteja împotriva bolilor cronice și îmbunătăți anxietatea și depresia.

Semințele de chia pot fi folosite în gestionarea greutății deoarece formează o substanță asemănătoare unui gel în stomac, care poate crește senzația de sațietate și reduce apetitul. Harvard Health afirmă că fibra din aceste semințe poate ajuta la scăderea colesterolului „rău” și a nivelului trigliceridelor și poate crește colesterolul „bun” HDL.

Ce gust au?

Semințele de chia au un gust ușor de nucă, care se potrivește bine atât cu preparate dulci, cât și cu cele sărate, așa că există nenumărate modalități de a le savura. Cu toate acestea, Cleveland Clinic explică că trebuie să fii atent să nu mănânci prea multe, deoarece acest lucru ar putea provoca probleme digestive.

Dacă nu bei suficientă apă, semințele pot absorbi apa din intestin, ceea ce ar putea duce la constipație, balonare și gaze.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Redactor-șef
ALEXANDRA NECŞOIU, redactor-șef, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe ...
citește mai mult