Alune pe care să le consumi pentru a reduce balonarea și sindromul colonului iritabil

Din fericire, un nou studiu arată că în urma consumului de migdale zilnic se poate îmbunătăți sănătatea tractului gastrointestinal.
  • Publicat:
Alune pe care să le consumi pentru a reduce balonarea și sindromul colonului iritabil
Foto: shutterstock Alune pe care să le consumi pentru a reduce balonarea și sindromul colonului iritabil

Dacă te numeri printre persoanele care suferă de probleme gastrointestinale, află că nu ești singur! Aproape 40% dintre adulți se confruntă cu boli gastrointestinale funcționale, scrie HCPLive, iar printre acestea se numără și arsurile, refluxul acid, balonarea și chiar sindromul de colon iritabil. Din fericire, un nou studiu arată că în urma consumului de migdale zilnic se poate îmbunătăți sănătatea tractului gastrointestinal.

Studiul a fost publicat în American Journal of Clinical Nutrition și a avut 87 de participanți adulți a căror dietă nu includea o cantitate adecvată de fibre, ci doar gustări nesănătoase precum ciocolată sau chips-uri. După ce au fost împărțiți în trei grupuri, cercetătorii au cerut primului grup de participanți să renunțe la gustările lor și să consume 56 grame de migdale pe zi, timp de patru săptămâni. Cel de-al doilea grup a înlocuit și el gustările cu aceeași cantitate de migdale, dar măcinate. Al treilea grup a trebuit să consume brioșe.

După o perioadă de o lună, cercetătorii au descoperit că participanții care au consumat zilnic migdale aveau un nivel crescut de butirați spre deosebire de cei care au consumat brioșe. De asemenea, au observat că a crescut cantitatea de acizi grași monosaturați, fibre și potasiu.

Aceste descoperiri sugerează că în urma consumului de migdale, metabolismul se bucură de multe beneficii și astfel este influențată sănătatea. Fibrele conțin probiotice și sunt excelente pentru bacteriile tractului gastrointestinal, pentru că ele pot produce serotonină și butirați.

Află că migdalele nu sunt singurele care produc butirați, ci și avocado, leguminoasele și alte alimente prebiotice, inclusiv alimentele fermentate precum varza murată.

Urmărește CSID.ro pe Google News