Atentie maxima cand mananci in oras!

Mancarea calda trebuie servita calda, iar mancarea rece trebuie servita rece.
  • Publicat:
Atentie maxima cand mananci in oras!
Atentie maxima cand mananci in oras!

Stilul de viata supraaglomerat a creat o adevarata industrie a restaurantelor, firmelor de catering si chioscurilor la colt de strada. Totusi, in fiecare an, multi oameni sufera din cauza unei alimentatii incorecte. Este important de stiut ca atunci cand cautam sa mancam in oras alimentele sunt in stare perfecta si trebuie sa ne asiguram ca mancarea este buna si sa le evitam pe cele care nu arata impecabil.

Alege restaurantul cel mai sigur

Poti vedea cum este preparata mancarea? Daca da, fii atenta la igiena, la manusile operatorilor etc. Este curatenie?

Suprafetele de lucru, mesele si ustensilele trebuie sa fie mereu curate. Praful atrage germenii.

Staff-ul este bine prezentat? Ospatarii si ospataritele trebuie sa aiba mainile si unghiile curate.

Parul trebuie strans, iar uniforma sa fie curata. Daca nu iti place cum arata, nu manca. Mai bine cauti in alta parte.

Ponturi

Mancarea calda trebuie servita calda, iar mancarea rece trebuie servita rece;

Nu accepta mancare ce nu a fost preparata in totalitate sau este necoapta. Man­carea necoapta poate altera alta man­care, opteaza pentru mancarea proaspata;

Daca nu o mananci imediat, bago in frigider repede;

Daca gasesti un corp strain in mancare, trimite-o inapoi imediat si contacteaza managementul firmei.

Zona de autoservire

Temperatura de servire trebuie sa fie sigura si corecta;

Vasele trebuie sa fie curate, la fel si ospatarii care aduc platourile;

Tacamurile sa nu fie puse la gramada si sa nu le atinga toata lumea;

Nu atinge mancarea cu mana, nu stranuta si nu sufla nasul langa mancare;

Daca vezi ceva suspect in mancare, contacteaza staff-ul restaurantului.

8 Reguli de aur pentru siguranta alimentara

1. Intotdeauna, mancarea trebuie coapta bine;
2. Foloseste numai apa curata;
3. O data decongelat, gateste imediat;
4. Citeste bine eticheta;
5. Nu atinge mancarea;
6. Spala-te frecvent pe maini;
7. Asigura-te ca tii curate toate suprafetele din bucatarie;
8. Protejeaza-ti mancarea de insecte, rozatoare si animale de casa.

Citeste si Ce sa alegi din meniul restaurantelor chinezesti
                  Crezi in mituri?

Urmărește CSID.ro pe Google News