Mulți oameni folosesc cuburi de legume pentru supă la gătit, dar majoritatea nu au idee ce conțin acestea, inclusiv ingredientul care reprezintă 50% din greutatea lor. Potrivit SurreyLive, un sondaj realizat de Freja a arătat că 64% dintre oameni spun că un cub de supă este metoda lor principală de a adăuga savoare, dar 79% nu știu care este ingredientul principal.
Doar 5% dintre cei chestionați știau că un cub de supă poate conține până la 50% sare. Majoritatea credeau că aceste cuburi de legume pentru supă conțin 10% sare.
Cantitatea zilnică recomandată de sare pentru un adult este de 6 g, în timp ce copiii sub un an ar trebui să consume mai puțin de 1 g. Totuși, sondajul a arătat că oamenii supraestimează câtă sare este benefică pentru sănătate. Cuburile de supă sunt pline de ingrediente procesate, sarea fiind principalul ingredient. Unele cuburi de supă de pe piață nu conțin deloc supă reală și sunt puternic aromatizate cu glutamat monosodic și alte arome artificiale. Majoritatea nu conțin carne adevărată deloc.
Doar 21% dintre cei chestionați știau că aceste cuburi de supă conțin glutamat monosodic (MSG), 15% au identificat corect regulatorul de aciditate ca ingredient, 15% au realizat că acestea conțin ulei de palmier și doar 5% știau că uneori conțin disodiu 5-ribonucleotide, un potențiator de aromă care poate provoca reacții alergice la unele persoane.
7% dintre cei chestionați credeau că aceste cuburi de supă conțin colagen, o proteină esențială pentru pielea și articulațiile sănătoase, deși acestea nu conțin deloc colagen.
Supa ar trebui să fie bogată în colagen, proteine și aminoacizi. Inițial, se prepara un bulion din oase de carne, dar stocurile disponibile comercial au un profil nutrițional slab, fără beneficii funcționale (cum ar fi colagenul sau proteinele), lipsa unui accent pe sustenabilitate, precum și diferiți alergeni și un conținut ridicat de sare.
56% dintre cei chestionați folosesc cuburi de supă foarte procesate deoarece sunt rapide și ușor de utilizat, 47% pentru că intensifică aroma și 44% pentru că părinții și îngrijitorii lor le foloseau.
Foto: envato