Deși demența nu poate fi tratată, multe persoane ar face orice pentru a-i ajuta pe cei dragi să lupte împotriva acestei boli. Nu este deloc un subiect ușor de discutat, dar pentru el trebuie să fii pregătit în orice moment, în special odată cu înaintarea în vârstă. Persoanele predispuse riscului de demență încearcă să găsească diverse modalități prin care să reducă șansele de îmbolnăvire. Printre aceste metode se numără consumul anumitor alimente, suplimente, dar și încercarea unor exerciții fizice.
Datorită numeroaselor cercetări care s-au realizat de-a lungul timpului, dar și datorită prezentării din 2022 de la Tea Symposium, există dovezi semnficative care arată că ceaiul poate reduce riscul de demență vasculară și potențialul de boală Alzheimer.
Concluzia vine de la Jonathan Hodgson, medic și profesor la Institutul de Nutriție și Cercetare al Universității Edith Cowan, care susține că ceaiul și flavonoidele au o legătură cu declinul cognitiv.
În ultimii ani s-a dovedit că în urma consumului de ceai, mai exact 1-2 căni pe zi, organismul este protejat de aceste boli. Datele din studii sugerează că în urma consumului cu moderație a acestor flavonoide prezente în ceai se reduce riscul de declin cognitiv și demență.
Deși nu există o „pilulă magică” cu ajutorul căruia să putem preveni demența, anumite schimbări în stilul de viață și în alimentație pot reduce riscul de dezvoltare a acestei afecțiuni, iar printre acestea se numără și consumul de 1-2 căni de ceai pe zi. Indiferent dacă optezi pentru ceai negru, verde, negru sau alb, toate sunt excelente în dietă pentru a sprijini sănătatea creierului.