Băutura numărul 1 pe care o consumă japonezii pentru longevitate și o viață mai sănătoasă

O nutriționistă originară din Japonia, patria celor mai longevivi oameni, a dezvăluit care este băutura numărul 1 consumată pentru o sănătate mai bună și o viață mai lungă.
  • Publicat:
Băutura numărul 1 pe care o consumă japonezii pentru longevitate și o viață mai sănătoasă

Michiko Tomioka, o nutriționistă originară din Japonia, dar care a emigrat în America, a dezvăluit pentru cnbc.com că, pentru că a crescut în Nara, Japonia, înconjurată de câmpuri de ceai, băutura matcha a fost mereu o parte din viața ei. Aroma puternică și gustul amar și dulce al acestui ceai verde viu îi evocă multă nostalgie.

„Când eram în liceu, am început să iau lecții formale de ceremonie a ceaiului. A fost un moment culminant al săptămânii mele. Maestrul nostru de ceai ne dădea întotdeauna mie și colegilor mei delicioase wagashi (dulciuri) și flori de sezon, și ne invita să urmărim și să ajutăm în timpul ceremoniei ei de ceai la un templu prestigios din Kyoto. Mai mult decât orice, asociez matcha cu înțelepciunea bătrânilor mei. Mătușa mea de 99 de ani și mentorul meu de 98 de ani, pe care îl numesc Papa-san, și-au preparat propriul matcha cea mai mare parte din viața lor. Am moștenit chiar și unele dintre bolurile și ustensilele lor de matcha. Matcha este băutura mea numărul 1 pentru creșterea longevității și o beau în fiecare zi”, a declarat Michiko Tomioka.

Beneficiile pentru sănătate ale ceaiului matcha 

Matcha conține nutrienți cheie precum vitaminele A, C și K; fibre; proteine și aminoacidul l-teanină, care s-a dovedit că ajută la îmbunătățirea somnului, reducerea stresului și creșterea funcției cognitive.

De asemenea, are polifenoli precum epigallocatechin gallate (EGCG). Polifenolii sunt compuși naturali din plante care sunt bogate în antioxidanți și pot ajuta la combaterea bolilor și inflamației. Studiile au arătat, de asemenea, că matcha poate reduce riscul de boli cardiovasculare și poate îmbunătăți sănătatea intestinală.

Există atât de multe moduri de a consuma matcha, inclusiv dulciuri precum prăjituri, biscuiti, budincă de chia, tiramisu, frappe și nu numai. Caută varianta care ți se potrivește și începe chiar de azi.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”