Băuturi populare pe care nu e indicat să le bei înainte de prânz. Cresc nivelul zahărului din sânge și provoacă inflamații

Un studiu a arătat că există mai multe băuturi populare pe care nu e indicat să le bem înainte de prânz pentru că au efecte serioase asupra sănătății.
  • Publicat:
Băuturi populare pe care nu e indicat să le bei înainte de prânz. Cresc nivelul zahărului din sânge și provoacă inflamații

Experții de la Cleveland Clinic au asociat consumul de alcool cu inflamația, dar și alte băuturi ascunse pot agrava efectele ei.

Dacă trebuie să reduci cantitatea de inflamație pe care o ai în organism, asigură-te că limitezi aceste băuturi.

4 băuturi populare pe care nu e indicat să le bei dimineața

Sucul de fructe

Deși fructele sunt în general sănătoase, sucul de fructe cumpărat din magazin are multe dezavantaje. Adesea ascunde zaharuri concentrate și îi lipsesc fibrele. Dr. Nanavati explică: „Aceste sucuri duc la creșteri ale zahărului din sânge și nu au beneficiile sățioase ale fructelor întregi”.

Multe sucuri din comerț conțin zaharuri adăugate și conservanți, contribuind astfel la inflamație. Fără fibre, zaharurile din suc sunt absorbite rapid în fluxul sanguin, provocând creșteri rapide ale zahărului din sânge.

Băuturile cu conținut ridicat de cofeină

O ceașcă de cafea simplă poate fi salvarea dimineții, dar opțiunile cu zahăr, încărcate cu diverse siropuri (cum ar fi caramel latte macchiato, cappuccino) și frișcă pot fi dăunătoare. „Aceste băuturi pot aduce mult zahăr, crescând nivelul zahărului din sânge și favorizând inflamația”, spune dr. Nanavati.

Smothie-urile din comerț

În timp ce smoothie-urile pot fi o opțiune excelentă pentru înlocuirea mesei sau pentru recuperarea după antrenament, multe dintre cele pe care le cumperi de la magazine au zahăr adăugat. „Acest lucru nu trebuie confundat cu fructele sau cu sucul de fructe proaspăt presat, care este considerat zahăr natural. Vorbim despre zahăr adăugat”, spune Goodson.

Băuturile carbogazoase

Dacă zahărul din smoothie-ul făcut de tine nu provoacă inflamație, zahărul dintr-o băutură carbogazoasă ar putea. „Băuturile carbogazoase cu zahăr cresc inflamația”, spune Lisa Young, PhD, RDN, autoarea cărții Finally Full, Finally Slim.

Ce poți bea, însă, dimineața? Recomandările nutriționiștilor

Apă

Indiferent dacă îți este sete sau nu, apa este întotdeauna alegerea potrivită pentru a începe ziua. Organismul tău are nevoie să se hidrateze după orele de somn. „Poate că nu te vei simți însetată la prima oră a dimineții, dar consumul de apă este un obicei sănătos pe care este nevoie să îl prioritizezi pentru a rămâne hidratată întreaga zi”, spune Vicki Shanta Retelny.

Ceai

Ceaiul, servit în orice anotimp și la orice temperatură, este o alternativă benefică pentru starea ta de sănătate. „Studiile au arătat beneficii pentru sănătate, printre care se numără prevenirea și gestionarea diabetului. Polifenolii din ceai influențează activitatea insulinei, contribuie la menținerea sănătății circulației sangvine și ajută la reducerea apariției bolilor de inimă și a diabetului de tip 2”, spune Toby Smithson.

Cafea

Ia-ți doza de energie din cafea. Poți face din servitul cafelei dimineața un adevărat ritual. Ai nevoie de 3 linguri de cafea, 2 căni de apă, puțină scorțișoară și o linguriță de zahăr brun. „Dimineața următoare strecor amestecul și adaug lapte”, spune Amanda Frankeny.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”