Mulți dintre noi ne începem diminețile cu o ceașcă de cafea. Unii o preferă cu zahăr, alții cu lapte sau chiar simplă. Dar trebuie să știm că anumite ingrediente nu sunt deloc sănătoase, oricât de delicioasă ne-ar face cafeaua. Iată care sunt ingredientele pe care ar trebui să le eviți sau cel puțin să încerci să le consumi cu moderație.
Zahărul alb nu este deloc o alegere potrivită, iar consumat în exces poate duce la apariția mai multor boli precum diabetul sau creșterea în greutate. Gândește-te ce se întâmplă în organismul tău mai ales atunci când bei mai multe cafele pe zi, toate îndulcite cu zahăr. Asociația Americană a Inimii recomandă ca bărbații să consume 9 lingurițe de zahăr zilnic și femeile nu mai mult de 6. Dacă o persoană bea în medie una sau două cafele pe zi, din start vorbim de 2 lingurițe de zahăr, ceea ce este enorm având în vedere că multe dintre alimentele pe care le consumăm conțin la rândul lor zahăr.
Caramel, vanilie, crème brulée, cocos și multe alte opțiuni delicioase pentru cafeaua ta nu fac altceva decât să vină la pachet cu extra calorii și kilograme în plus. De exemplu, siropul de caramel poate conține 100 de calorii și 25 de grame de zahăr, aceasta fiind limita zilnică de zahăr pentru un adult. Dacă vrei să limitezi consumul de zahăr, apelează la îndulcitorii naturali precum mierea sau siropul de arțar.
Într-adevăr, frișca este o opțiune delicioasă, mai ales în cafea, dar cel mai bine este să renunți la acest ingredient pentru că numărul caloric poate crește dramatic (o porție variază între 30 și 80 de calorii). În schimb, dacă vrei să oferi cafelei o textură cremoasă poți opta pentru laptele de cocos, care are un conținut de grăsime mai mare.