De ce să consumăm ton? Specialiștii în nutriție ne recomandă să introducem peștele în alimentația noastră de zi cu zi datorită numeroaselor beneficii pe care le aduce. Iată care sunt cele mai importante dintre ele.
Tonul este un soi de pește cu conținut ridicat de proteine și grăsimi bune pentru sănătatea noastră, fără a conține și colesterol.
Citește și: Tonul la conservă: 5 lucruri care se întâmplă în corp atunci când îl mănânci
Consumul de ton vine și cu o serie de beneficii, după cum urmează:
Bogat în acizi grași de tip Omega-3, tonul este implicat în menținerea sănătății cardiovasculare. Acizii grași nu doar că reduc riscul de ateroscleroză, ci pot fi și un real ajutor în scăderea trigliceridelor crescute în sânge sau în ameliorarea hipertensiunii.
Carnea de ton are un conținut ridicat de vitamine din complexul B, care aduc beneficii sănătății generale. În plus, tonul reprezintă și o importantă sursă de vitamina B12, al cărei deficit poate conduce la un tip de anemie severă.
Acizii de tip omega-3 și vitaminele din complexul B prezintă efecte benefice asupra sănătății creierului. Consumul de ton a fost asociat de către specialiști cu îmbunătățirea memoriei, a capacității de concentrare, dar și cu scăderea riscului de depresie și de dezvoltare a unor afecțiuni ale sistemului nervos.
Mai mult, tonul este și bogat în niacină, o componentă importantă care sprijină sănătatea creierului și întârzie îmbătrânirea prematură a celulelor neurale.
Tonul este slab în calorii, dar bogat în proteine, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru mesele sățioase, dar sănătoase în egală măsură.
Mai mult, acizii de tip omega-3 pot stimula secreția de leptină, hormonul implicat în reglarea sațietății și reducerea poftelor de alimente nesănătoase.
Vitaminele și mineralele conținute de ton sprijină sistemul energetic să funcționeze optim. De pildă, vitaminele din complexul B conținute de ton au fost asociate cu o gamă largă de beneficii pentru sănătate. Acestea accelerează reacțiile metabolice și ajută în același timp la producerea de energie.
Mai mult, zincul și magneziul susțin nivelul optim de energie și combat stresul și oboseala.
Surse: Web Md, Healthify Me, Organic Facts