Cartoful dulce este una dintre cele mai vechi legume din lume, fiind originar din America Centrală. Pe vremea lui Cristofor Columb era deja vedetă în zona Mării Caraibelor, iar exploratorii spanioli poposiţi în zonă s-au îndrăgostit iremediabil de el. Fiind o lgumă destul de uşor de preparat, cartoful dulce era un fel de aliment de bază la acea vreme. Vă prezentăm, aşadar, o reţetă interesantă „de când lumea şi pământul”.
Cartodul dulce a pătruns uşor – uşor şi în Europa, astfel că astăzi poate fi găsit chiar şi în România la hipermarketuri. Iată o reţetă delicioasă şi totodată delicată de budincă de cartofi dulci.
Ingrediente necesare:
5 ouă
8 linguriţe de unt
1/2 ceaşcă de zahăr brun
0,5 kg de cartofi dulci
1 lămâie
frişcă (opţional)
Mod de preparare:
1. Încălziţi cuptorul la 350 de grade;
2. Mixaţi ouăle cu untul şi zahărul, la viteză medie;
3. Tăiaţi mărunt cartofii şi amestecaţi-i în mixtul de mai sus;
4. Radeţi coaja de la lămâie şi adăugaţi-o alături de zeama proaspăt stoarsă la cartofi;
5. Ungeţi cu unt un vas şi apoi umpleţi-l cu compoziţia pe care aţi făcut-o mai devreme. Acopriţi cu o folie de aluminiu şi puneţi vasul într-altul mai mare şi umplut cu apă. Lăsaţi la cuptor timp de 35 – 40 de minute;
6. Scoateţi vasul din apă şi lăsaţi-l în cuptor alte 5 – 10 minute;
7. Când e gata, scoateţi budinca pe un platou încăpător şi serviţi-o cu frişcă.
8. Poftă bună! Tocmai serviţi o reţetă din secolul al XVI-lea!
Citeşte şi: Combinatiile alimentare inteligente te ajuta sa slabesti
Sunt sau nu carbohidratii aliatii dietei echilibrate?
Curcubeie vegetale la tine in farfurie