În general legumele pot fi preparate în multe moduri, însă unele dintre ele depășesc imaginația multor gospodine. Iată care sunt cele 3 legume de care nu te vei dezlipi vara asta!
Foarte sărac în calorii, dar extrem de bogat în potasiu, vitamina C și caroten, dovlecelul este legume perfectă! Cu coajă galbenă, verde crud sau verde închis, dovlecelul și varianta sa exotică, zucchini, poate fi preparat într-o sumedenie de moduri, incepanad de la salate, creme de piure sau supe și până la ciore și tocănițe. Nu uitați nici de delicioasele variante la cuptor sau grătar!
Este ideal încât se poate asocia perfect cu alte legume, dar și cu brânză, carne sau ouă.
Citește și: Dovlecelul: cât de importantă este coaja
Bogat în glucide, amidon, acid folic și numeroase vitamine (grupul B, C și K), cartoful este considerat de către specialiști a patra sursă de energie alimentară după orez, grâu și porumb.
Una dintre cele mai remarcabile proprietăți ale cartofilor este gustul diferit în funcție de soi: albi, roșii, dulci, etc.
Pretabili pentru a fi pregătiți la abur, copți sau prăjiți, cartofii sunt o parte esențială într-o dietă sănătoasă.
Citește și: Beneficiile cartofului in alimentatie
În prezent, peste tot în lume se regăsesc nici mai mult nici mai puțin de 10.000 de soiuri de roșii. Ceea ce le face o sursă extraordinară de consum nu este neapărat faptul că le poți mânca în starea lor proprie (proaspete), ci că le poți… conserva!
Fie că ne referim la roșie ca legumă sau ca fruct, nu este nicio îndoială că este un super-aliment care ar trebui mâncat cât mai des de majoritatea oamenilor. Specialiștii numesc roșia „aliment funcțional”, adică un aliment care face mai mult decât să furnizeze nutrienți de bază. Ea previne boli cronice, dar oferă și alte beneficii pentru sănătate, ca urmare a fitochimicalelor cum ar fi licopenul.
Roșia poate fi integrată cu succes în salate, garnituri, supe, ciorbe și mâncăruri dintre cele mai variate.
Citește și: Roşiile: beneficii excelente pentru sănătate