Cafeaua cu ciuperci este un tip de cafea care presupune folosirea pudrei de ciuperci medicinale ca ingredient principal, obținând astfel un amestec unic de cafea și ciuperci medicinale cu proprietăți adaptogene, îmbunătățire cognitivă, sprijin imunitar, beneficii antioxidante și beneficii pentru sănătatea tractului gastrointestinal.
În primul rând, multe dintre ciupercile folosite în cafeaua cu ciuperci sunt considerate adaptogene. Adaptogenii sunt ierburi sau substanțe care ajută organismul să se adapteze stresului și să mențină homeostazia. Consumul lor cu regularitate poate sprijini starea generală de sănătate și rezistența la stres.
Mai mult, anumite ciuperci folosite în această cafea cu ciuperci au proprietăți de îmbunătățire a funcției cognitive. Și, pentru că sunt bogate în antioxidanți, anumite ciuperci sunt benefice în lupta împotriva stresului oxidativ.
Pentru prepararea cafelei cu ciuperci ai nevoie de:
Mod de preparare:
Fierbe cafeaua folosind metoda preferată, iar mai apoi, după gust, adaugă pudra de ciuperci în cafea. Amestecă până se dizolvă complet. Dacă simți că este necesar, adaugă îndulcitor sau lapte, după preferințe. Poți consuma această cafea atât caldă sau cu gheață dacă simți nevoia de o băutură răcoritoare.
Foto: shutterstock