Crocante, delicioase și ideale pentru orice gustare, alunele caju ar trebui să fie nelipsite din dietă! Conțin numeroși nutrienți esențiali, precum fibre, proteine și grăsimi sănătoase și au un conținut scăzut de zahăr, sare și colesterol, cu excepția celor sărate și coapte.
Așa cum am menționat anterior, caju este o sursă ideală de fibre și grăsimi nesaturate, bune pentru sănătatea inimii. De asemenea, conține vitamine și minerale, iar un pumn de caju conține:
20% din necesarul zilnic recomandat de magneziu, care sprijină musculatura și funcționarea corespunzătoare a sistemului nervos și reduce riscul de hipertensiune, boli cardiovaculare și diabet, informează Clinica Mayo
20% din necesarul zilnic recomandat de mangan, esențial pentru oase puternice, reproducere, coagularea sângelui și un sistem imunitar puternic
15% din necesarul zilnic recomandat de zinc, care sprijină sistemul imunitar și metabolismul
13% din necesarul zilnic recomandat de fosfor, care ajută la creșterea, menținerea și repararea celulelor și țesuturilor și ajută rinichii să filtreze apa
11% din necesarul zilnic recomandat de fier, esențial ca celulele roșii să conducă oxigenul în organism
10% din necesarul zilnic recomandat de seleniu, care sprijină tiroida și sistemul reproducător și protejează împotriva radicalilor liberi
10% din necesarul zilnic recomandat de tiamină, care ajută organismul să genereze energie din nutrienți
8% din necesarul zilnic recomandat de vitamina K, importantă pentru sănătatea oaselor și vindecarea rănilor
7% din necesarul zilnic recomandat de vitamina B6, care ajută organismul să folosească energia depozitată și formarea hemoglobinei în celulele roșii.
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected]
Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video.
Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...