Atunci când vrei să dai câteva kilograme jos, trebuie să ții cont de anumite lucruri în privința carbohidraților. Există într-adevăr câteva alimente pe care, da, trebuie să le eviți, însă există și carbohidrați care chiar te ajută să arzi mai ușor caloriile și să ajungi la silueta mult visată.
Consumul exagerat de carbohidrați rafinați este ceea ce duce la îngrășare, în special în zona abdomenului. Ce se întâmplă? Acest tip de carbohidrați nu mai au nutrienți și, practic, nu au o cantitate suficientă de fibre, vitamine și minerale, sunt alimente goale, care nu ajută cu absolut nimic organismul.
Citește și: Îngrașă carbohidrații? Cum se consumă corect să nu faci burtă
Cele mai bune exemple de carbohidrați rafinați sunt cartofii prăjiți, pâinea albă, orezul alb, dulciurile.
Dacă iubești însă carbohidrații, alege-i pe cei nerafinați, care chiar pot ajută la slăbit, având și o mulțime de nutrienți. Exeple de carbohidrați nerafinați: legumele verzi, orezul brun, quinoa, bananele.
Alege mereu să consumi salate din legume verzi, precum kale, broccoli sau chiar salată verde obișnuită. Acestea au un conținut ridicat de fibre, vitamine, minerale, dar și antioxidanți.
Orezul brun, spre deosebire de cel alb, este și mai gustos, dar și mai sănătos pentru organism. Este un carbohidrat care conține și vitamina B, nu crește nivelul zahărului din sânge și poate fi ales ca garnitură.
Quinoa este o cereale cu multiple proteine și cu toți aminoacizii necesari. Se prepară extrem de ușor și este sățioasă. Înlocuiește și tu carbohidrații obișnuiți cu o porție delicioasă de quinoa și vei vedea cum kilogramele se vor topi mai rapid!
Bananele sunt fructele pe care le consumi atunci când ai poftă de ceva dulce de regulă. Au conținut sporit de potasiu și, totodată, nutrienți care ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Consumă-le cu încredere în locul desertului sau gustării dintre mese!
Citește și: 5 carbohidrați antiinflamatorii pe care ar trebui să îi consumi zilnic
FOTO: Shutterstock