Carmen Brumă: 10 sfaturi utile pentru o siluetă sănătoasă

Noi vara asta cum mai slăbim? Simplu. Urmăm câteva sfaturi utile, de bun-simţ, nu exagerăm cu dulciurile „răcoritoare” nici cu sosurile grase pentru salate. Bem suficientă apă şi, bineînţeles, facem sport!
  • Publicat:
Carmen Brumă: 10 sfaturi utile pentru o siluetă sănătoasă

Noi vara asta cum mai slăbim? Simplu. Urmăm câteva sfaturi utile, de bun-simţ, nu exagerăm cu dulciurile „răcoritoare” nici cu sosurile grase pentru salate. Bem suficientă apă şi, bineînţeles, facem sport!

Şi pentru că toate acestea sună îngrozitor atunci când singurul lucru din capul tău e: „mi-e poftă de ciocolată dar vreau sa merg la piscină”, Carmen Brumă îţi dă câteva sfaturi pentru o reuşită rapidă şi sigură!

O viaţă sănătoasă prespupune, printre altele, respectarea unei reguri de maximă importanţă şi anume aceea de a mânca la ore fixe. Cina luată la ore târzii cauzează probleme de digestie şi stres alimentar, ca să nu mai vorbim de somnul neodihnitor.

Ţinând cont de ciclul solar, orele ideale pentru masă ar fi următoarele: micul dejun între orele 6-8, prânzul între 12-13, iar cina nu mai târziu de ora 20. O altă regulă de aur ar fi aceea că în timpul mesei nu se bea apă şi nici alte băuturi.

Carmen Bruma

Kiwi, mango şi ananasul nu ar trebui să lipsească din meniul celor care vor să slăbească sau să aibă un regim de viaţă sănătos. Aceste fructe au proprietăţi remineralizante, astfel înât nu te vei simţi epuizat din cauza aportului alimentar redus. 100 g de mango au 63 de calorii, 100 g kiwi au 44 calorii iar aceeaşi cantitate de ananas conţine 51 de calorii. De asemenea, kiwi este recomandat persoanelor care suferă de hipertensiune apărută pe fondul unui consum ridicat de sodiu.

Dacă faci parte din categoria celor care nu pot renunţa la pâine, încearcă pâinea de secară. Principalii constituenţi ai acestei cereale sunt: fierul, calciu, fosforul, magneziul, potasiul, hidraţii de carbon, amidonul şi vitamina B1. Secara este un excelent remineralizant, laxativ şi este recomandată în regimurile alimentare ale diabeticilor.

Dulciurile „dietetice” reprezintă o capcană în care cad mulţi dintre cei care nu vor să renunţe la consumul de dulciuri atunci când vor să slăbească. Aportul caloric al acestor dulciuri poate fi câteodată mai mare decât al produselor obişnuite, obiectivul acestora fiind altul. În concluzie, ciocolata, napolitanele, bomboanele şi gemul „diet” sunt pentru diabetici, nu pentru cei care vor să slăbească.

O soluţie pentru a păcăli foamea poate fi spălatul pe dinţi. Dacă poţi să faci asta după fiecare masă, e perfect. În acest fel vei fi mai puţin tentată să mănânci. Nu uita de acest obicei în special după masa de seară, pentru că acest moment este unul critic pentru cei care încearcă să slăbească.

Numeroase studii au arătat că intensificarea stresului determină creşterea poftei de mâncare. Hormonul stresului, cortizolul, trimite semnale la creier, iar apetitul începe să crească. Experţii susţin că în 75% din cazurile de creştere a apetitului este vorba despre folosirea mâncării ca modalitate de adaptare la sentimentele neplăcute pe care le experimentăm. Aşadar, atenţie la stres!

Tărâţele reprezintă un aliment complex şi folositor. Există mai multe tipuri din care poţi alege, în funcţie de ce îţi doreşti din punct de vedere nutriţional. Tărâţele de orz, ovăz şi orez sunt bogate în fibre şi contribuie la scăderea colesterolului, în vreme ce tărâţele de porumb şi cele de grâu reduc riscul apariţiei cancerului de colon. Consumă-le cu predilecţie dimineaţa!

Sporturile de apă pe care le poţi practica în vacanţă în majoritatea staţiunilor de pe litoral sunt o sursă de sănătate şi bună dispoziţie. În plus, vei arde un număr însemnat de calorii. De exemplu, o oră de înot înseamnă 500 de calorii arse, iar o oră de aqua gym, 400 de calorii.

Păpădia ajută în lupta anticelulită! Aceasta conţine substanţe care ajută ficatul să descompună produsele reziduale şi toxinele, iar rinichii să elimine din sânge reziduurile şi excesul de apă. Frunzele de păpădie pot fi amestecate în salate sau preparate asemenea frunzelor de spanac. Dacă aceste variante nu te încântă, poţi bea zilnic o cană cu ceai de păpădie.

Nu te gândi că „ronţăitul” este inofensiv. Alunele, covrigeii, sticksurile, seminţele sau sărăţelele creează dependenţă şi, dacă acest obicei este practicat după masa de seară, poate deveni un adevărat pericol pentru siluetă. Dacă te numeri printre cei care simt nevoia să „ronţăie” ceva între mese, încearcă morcovii!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult