Fie că alegi să foloseşti cartofii dulci într-un preparat super fancy de sărbători sau pur şi simplu ca gustare după un antrenament, ţine cont de faptul că te bucuri de cea mai sănătoasă legumă. Cartofii dulci sunt bogaţi în minerale, fibre, vitamine şi fitonutrienţi, ideali atât pentru minte, cât şi pentru corp. În plus, sunt super simplu de gătit şi pot fi integraţi în numeroase preparate!
1 cartof dulce de dimensiune medie conţine:
Există un motiv bine întemeiat pentru care cartoful dulce se regăseşte în numeroase salate. În urma consumului de cartofi dulci beneficiezi de:
În timp ce cartofii dulci au o cantitate semnificativă de vitamina A şi fibre, cartofii albi câştigă teren atunci când vorbim de conţinut de potasiu şi Vitamina C. Ambele variante sunt dense în nutrienţi.
Cartofii dulci conţin zahăr natural şi nu zahăr adăugat şi nicidecum în cantgităţi mari. Mai mult, cercetările arată că pot fi un excelent înlocuitor în dieta pentru diabetici. Este greşit să credem că diabeticii trebuie să evite toţi carbohidraţii. Contează foarte mult tipul de carbohidraţi şi mai ales cum este consumat.