Castraveții: 7 efecte adverse ale consumului excesiv

Cu toate că sunt considerați surse importante de vitamine și minerale, consumul excesiv de castraveți poate provoca efecte secundare, dăunătoare întregului organism.
  • Publicat:
Castraveții: 7 efecte adverse ale consumului excesiv
7 efecte adverse ale consumului excesiv de castraveți sursa foto: shutterstock

Pe măsură ce consumați castraveți în salată sau în combinație cu alte alimente precum humusul, există numeroase beneficii asociate cu consumul acestei legume, de care poate nici nu vă dați seama. Cu toate acestea, există și reacții adverse la care trebuie să fiți mai precauți, mai ales dacă aveți probleme cu stomacul.

Castraveții sunt printre puținele alimente care hidratează. Cu toate acestea, cercetările recente scot la lumină efectele lor negative, inclusiv mâncărimi ale pielii. Persoanele cu sinuzită cronică ar trebui, de asemenea, să reducă la minumum aportul de castraveți, deoarece aceștia le pot agrava starea. Află mai multe despre efectele secundare asociate cu consumul excesiv de castraveți și aruncă o privire la 7 dintre cele mai comune efecte adverse.

 Efecte adverse asociate consumului de castraveți

  1. Ar putea fi toxici

Prezența toxinelor, cum ar fi cucurbitacinele și triterpenoidele tetraciclice din castraveți, este un lucru de care ar trebui să vă faceți griji. Studiile au demonstrat că acestea declanșează gustul amar care se poate simți uneori în cazul acestor legume. Cercetările subliniază faptul că un consum de castraveți peste măsură poate pune chiar viața în pericol.

  1. Pierderi excesive de lichid

Semințele de castraveți sunt sursa de cucurbitină, un ingredient care posedă proprietăți diuretice înnăscute. Când sunt ingerate în cantități mari, aceste ingrediente diuretice au ca rezultat eliminarea lichidelor din organism, împiedicând echilibrul electrolitic. În condiții extreme, v-ar putea lăsa grav deshidratați.

  1. Nociv pentru sistemul renal

Hiperkaliemia este o afecțiune medicală care apare din cauza prezenței conținutului ridicat de potasiu în organism. Inițial duce la balonare, crampe abdominale și gaze intestinale. Starea se agravează în timp, împiedicând funcționarea rinichilor într-un mod eficient. Acest lucru, la rândul său, crește riscul ca aparatul renal să cedeze.

  1. Balonare și flatulență

Castraveții, așa cum am menționat mai sus, conțin un ingredient numit cucurbitacină. Acest ingredient poate declanșa indigestie la anumite persoane, mai ales dacă au un sistem digestiv sensibil. Indigestia cauzează balonare și flatulență, pe care corpul încearcă să le elimine. Dacă aveți gaze și atunci când consumați ceapă, varză sau brocoli, atunci este indicat să restricționați și consumul de castraveți.

  1. Alergii orale și la nivelul pielii

Studiile realizate de Academia Americană de Alergie, Astm și Imunologie sugerează că persoanele care sunt alergice la polenul de ambrozie, pepeni, ceai de mușețel, banane și semințe de floarea soarelui ar putea, de asemenea, să sufere de alergie în urma consumului de castravete. Chiar dacă gătitul castraveților ar putea elimina această amenințare, este mai bine să înlocuiți castravetele cu dovlecelul pentru a evita orice risc de apariție a unei posibile alergii.

  1. Ar putea cauza sinuzită

Dacă aveți sinuzită sau orice fel de afecțiuni respiratorii cronice, atunci este indicat să nu mâncați castraveți. Practicienii medicinei ayurvedice susțin că efectele de răcire a castravetelui agravează astfel de afecțiuni, ducând la complicații.

  1. Consumul de castraveți în timpul sarcinii

În timp ce castraveții sunt în general considerați siguri în timpul sarcinii, pot apărea simptome neplăcute dacă sunt consumați în mod excesiv. Iată care sunt acestea:

∙ Natura lor diuretică va declanșa urinarea frecventă

∙ Castraveții sunt surse bune de fibre și, prin urmare, cantitățile necontrolate vă pot balona

∙ S-ar putea să apară durerile abdominale din cauza lor

Sfaturi pentru a evita efectele secundare în urma consumului de castraveți

Iată câteva sfaturi utile pe care le puteți aplica pentru a evita efectele secundare menționate mai sus ale consumului de castraveți.

∙ Spălați castraveții bine, sub jetul de apă

∙ În cazul în care castravetele crud vă provoacă efecte secundare nedorite, încercați să îl consumați sub formă gătită.

Surse: eatthis.com, stylesatlife.com, stylecraze.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult