Aceasta este o intrebare la care ne vor raspunde nutritionistii.

Cât de mult ajută ouăle în cura de slabire

Un deficit caloric este necesar pentru a pierde în greutate, dar nu este singurul factor care intră în joc, , spun cei de la EatingWell. Astfel, consumul de mai multe proteine și fibre, exercițiile fizice, mâncatul regulat pe tot parcursul zilei, toate acestea joacă un rol important pentru a pierde în greutate.

Partea bună a ouălor este că sunt bogate în proteine. Un ou fiert mare oferă 78 de calorii, 6 grame (g) de proteine, 5 g de grăsimi, 0,6 g de carbohidrați și 0 g de fibre. Ouăle sunt o proteină completă care conțin și substanțe nutritive precum vitamina D și colină. Colina este un nutrient care ajută la producerea de neurotransmițători care reglează memoria și starea de spirit, printre alte funcții.

Dieta cu ouă fierte, o alegere bună dacă vrei sa scapi rapid de kilogramele nedorite

Dacă ai nevoie de o dietă care să te ajute să dai jos rapid câteva kilograme, înainte de un eveniment important, de exemplu, poți încerca dieta cu ouă fierte. Chiar dacă regimul presupune consumul a doar câteva categorii de alimente, se pare că acesta are un efect benefic asupra metabolismului.

Dieta cu ouă fierte se bazează, cum îi spune și numele, pe consumul de ouă fierte, însă meniul conține și citrice, legume și lichide. Mai exact, e important ca în timpul ei să bei cel puțin opt pahare de apă pe zi.

Iată ce trebuie să ţii minte! Bea cât mai multă apă (8-10 pahare pe zi), fă zilnic măcar 30 de minute de mişcare, elimină fast-foodul, băuturile carbogazoase, alcoolul, redu cantitatea de alimente sărate sau bogate în zahăr.

Dieta cu ouă fierte: meniu pe 2 săptămâni

Săptămâna 1

  • Luni: mic dejun – 2 ouă fierte şi o portocală (sau orice fruct citric), prânz – 2 cartofi dulci fierţi sau copţi şi 2 mere, cină – un bol cu salată de legume şi pui.
  • Marţi: mic dejun – 2 ouă fierte şi o portocală, prânz – un bol cu salată de legume verzi şi pui, cină – o salată de legume, o portocală şi 2 ouă fierte.
  • Miercuri: mic dejun – 2 ouă fierte şi o portocală, prânz – o felie de brânză cu conţinut redus de grăsime, o roşie şi un cartof dulce fiert sau copt, cină – o salată de legume cu pui.
  • Joi: mic dejun – 2 ouă fierte şi o portocală, prânz – un fruct la alegere, cină – o salată de legume cu pui făcut la abur.
  • Vineri: mic dejun – 2 ouă fierte şi o portocală, prânz – o porţie de legume la abur şi 2 ouă fierte, cină – o salată cu peşte la grătar.
  • Sâmbătă: mic dejun – 2 ouă fierte şi o portocală, prânz – un fruct la alegere, cină – legume şi pui făcute la abur.
  • Duminică: mic dejun – 2 ouă şi o portocală, prânz – salată de roşii, legume şi pui făcute la abur, cină – legume la abur.

Săptămâna 2

  • Luni: mic dejun – 2 ouă fierte şi o portocală, prânz – salată de legume cu pui la grătar sau la abur, cină – o portocală, salată de legume şi 2 ouă fierte.
  • Marţi: mic dejun – 2 ouă fierte şi o portocală, prânz – 2 ouă fierte cu legume făcute la abur, cină – salată de legume cu peşte la grătar.
  • Miercuri: mic dejun – 2 ouă fierte şi o portocală, prânz – salată de legume cu pui, cină – o portocală, salată de legume, 2 ouă fierte.
  • Joi: mic dejun – 2 ouă fierte şi o portocală, prânz – legume la abur, o felie de brânză cu conținut redus de grăsime şi 2 ouă fierte, cină – salată de legume cu pui.
  • Vineri: mic dejun – 2 ouă fierte şi o portocală, prânz – salată de legume cu sardine, cină – salată de legume cu 2 ouă fierte.
  • Sâmbătă: mic dejun – 2 ouă fierte şi o portocală, prânz – salată de legume cu pui, cină – un fruct la alegere.
  • Duminică: mic dejun – 2 ouă fierte, prânz și cină – legume şi pui făcute la abur.

Sursa foto: Shutterstock.