Cât de periculos e porumbul fiert, de fapt. Iată de unde să NU îl cumperi niciodată

  • Publicat:
Cât de periculos e porumbul fiert, de fapt. Iată de unde să NU îl cumperi niciodată

Porumbul fiert este gustarea preferată a românilor atunci când se află pe litoral, însă puțini sunt cei care știu la ce riscuri se expunând îl consumă.

Aveţi grijă de unde cumpăraţi porumbul fiert atunci când vă aflați la mare

Pe timp de vară, porumbul fiert poate fi găsit pe tarabele stradale, plaje și la festivaluri. Este o gustare ușoară și savuroasă, dar este important să te asiguri că este proaspăt și preparat corect pentru a evita eventuale probleme de sănătate.

În pofida sfaturilor oferite de autorităţiile pentru protecţia consumatorilor, multi turişti aleg să consume aceste produse de o igienă absolut îndoielnică.

Cei mai sensibili sunt copiii, neexistând vară pe litoral în care să nu existe cazuri de epidemie de enterocolită din cauza consumului de alimente comercializate pe plajă.

„Trebuie să fim foarte atenți la modul în care se comercializează porumbul fiert. Dacă vedem că este o persoană la care igiena mâinilor lasă de dorit, nu are șervețele, nu are condiții să se spele pe mâini, dacă recipientul nu are tot ce îi trebuie, trebuie să avem rețineri.

Să preferăm să cumpărăm din piață și să îl preparăm acasă, dar dacă nu avem timp, să îl cumpărăm din locuri care sunt controlate din punct de vedere medical.

Porumbul poate duce la toxiinfecție alimentară pentru că tot ceea ce este aliment și tot ceea ce nu respectă condițiile de igienă, poate să aibă o încărcătură bacteriană care să determine toxiinfecție alimentară”, a explicat Conf. Univ. dr. Carmen Dorobăț, Medic infecționist, în exclusivitate pentru dcmedical.ro.

Reguli ce vă feresc de orice pericol

  • Nu cumpărati produse alimentare din locuri neautorizate. Comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condiţiile optime de transport, depozitare şi comercializare şi riscaţi să achiziţionaţi un produs neconform sau chiar nesigur care poate să vă afecteze sănătatea.
  • La cumpărarea produselor alimentare solicitaţi şi păstraţi bonul de casă pentru a putea proba provenienţa produsului, în cazul unei reclamaţii.
  • Nu achiziţionaţi produse despre care aveţi suspiciuni că au fost decongelate şi apoi recongelate.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult